Wat-te-doen-met-al-die-kindertekeningen

Wat te doen met al die kindertekeningen?

Je kind komt bijna elke dag thuis met een nieuwe tekening of knutselwerkje. Hartstikke leuk, maar waar laat je het allemaal? Lekker in het Leven geeft je tips.


Maak van jouw huis een galerie

Heb jij grote foto's van jouw kinderen in de huiskamer of keuken hangen? Tip: hang onder elke foto een touwtje met een knijper. Zo kunnen jouw kids hun mooiste kunstwerkjes 'exposeren'. Wedden dat het complimentjes regent? Tip: schrijf achterop elke nieuwe tekening meteen de datum.

Hoe voorkom je dat het een rommel wordt?

Hang nieuwe tekeningen direct op vaste plekken op: de magneetmuur, het prikbord of clip ze meteen vast aan een tekeningenwaslijn. Praktisch én leuk, want zo heb je steeds een nieuwe slinger aan de muur. Zorg ook voor een opruimsysteem en een vast opruimmoment, bijvoorbeeld de 1e en 3e zondagavond van de maand.

Tekeningen opbergen

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een plakboek zit vol voor je het weet. Het is dus handiger om grote multomappen met insteekhoezen of kartonnen mappen met een groot elastiek eromheen te gebruiken. Bewaar de mappen als ze vol zijn in een grote doos met een naamsticker. Zit de doos vol? Dan moet er eerst iets uit, voordat er een nieuw werkje in mag. Laat je kind zelf kiezen. Tip: maak samen met je kind opbergdozen van lege cornflakesdozen en kaftpapier.

Een tekening als cadeau

Maak anderen blij met de tekeningen van jouw dochter of zoon. Niet alleen opa en oma vinden dit leuk, maar ook mensen in het ziekenhuis of bejaardentehuis. Ga ze samen brengen: leuk voor de ontvangers en leerzaam voor jouw kind! En een vrolijke tekening is niet alleen een perfect Moederdagcadeau (voor oma), maar ook erg leuk als cadeaupapier.

Wat doe jij met al die creatieve werkjes? Reageer en inspireer andere ouders!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Ik maak er zelf plakboeken van, de stevigere aan de voor en achterkant en in t midden de tekeningen gaatjes erdoor en een mooi lint en klaar ben je!

  • melden
agreatfan

agreatfan

gemeld

Ik scan alle gemaakte werkjes in. Dan knip en plak ik verschillende (van 1 maand of jaar of periode) op 1 vel en deze print ik uit. Dan heb je maar 1 blaadje en alle werkjes wel bewaard. De speciale werkjes bewaar ik wel gewoon in zijn geheel. Maar tegenwoordig maken ze zoveel.

  • melden
Corinthe

Corinthe

gemeld

Ik heb voor alle kinderen vanaf hun geboorte een grote doos gemaakt met de belangrijkste zaken van hun leven, zoals werkjes, schriftjes en diploma's totdat ze naar de middelbare school gingen. Vanaf toen kregen ze een doos waarbij ze er zelf verantwoordelijk voor waren van wat er in kwam en bleef. Doordat ze hadden gezien en meegedacht met de eerste doos, wisten ze hoe het kon.

  • melden
heshes5

heshes5

gemeld

Ik heb zo' n grote map ervoor gekocht, maar inplakken is misschien ook wel erg leuk. Moet wel zeggen dat ik niet alles bewaar, maar wat ik bewaar zet ik de datum op wanneer het gemaakt is.

  • melden
gijsje

gijsje

gemeld

lijst ze in in allemaal verschillende lijstjes zo kan je een saaie muur omtoveren in een leuke galerij van je eigen kind

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279