Vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e

Zit er een vrijdag de 13de in de maand? Na het lezen van dit artikel weet je weer waar je op moet letten om geen ongeluk te hebben!


Telkens wanneer een maand over de ‘gevreesde’ vrijdag de 13e beschikt zorgt dit voor een boel gespreksstof op kantoor of op de speelplaats op school. Of het nu gaat over het bijgeloof in zwarte katten of het binnenshuis openen van een paraplu. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over wat ongeluk brengt. Denk dus wanneer je opgroeiende pubers lastig zijn op zo’n ongeluksdag nog een keertje na over wat er allemaal ongeluk brengt!

De bekende ongeluksbrengers

Er zijn een aantal algemeen bekende ongeluksbrengers:

  • Vrijdag de 13e
  • Onder een ladder doorlopen
  • Een paraplu in huis openen
  • Zoutvaatje van hand naar hand doorgeven
  • Brood omgekeerd neerleggen
  • Een zwarte kat tegenkomen
  • Een spiegel laten vallen
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ongeluksbrengers die minder bekend zijn

In andere landen zijn er nog een heleboel ongeluksbrengers waar wij niet bekend mee zijn. Zo is het nummer 4 in China een grote ongeluksbrenger in tegenstelling tot het nummer 13 bij ons. Vier wordt in het Mandarijn uitgesproken als ‘si’ en is synoniem voor dood. In hotels en ziekenhuizen in China bestaat de vierde verdieping of kamernummer 4 vaak niet.

In Frankrijk brengt niet alleen vrijdag de 13e ongeluk maar is het ook geen goed idee om met 13 eters aan één tafel te gaan dineren. De oorsprong van dit bijgeloof ligt bij het laatste avondmaal van Jezus en zijn 12 apostelen. Zoals we allemaal weten liep het in dit geval niet goed af om met 13 mensen aan de eettafel te zitten.

In Litouwen hebben ze ook vreemde gebruiken wanneer het aankomt op ongeluk. Hier brengt het namelijk ongeluk om iemand zijn hand te schudden op zijn drempel. In Roemenië zegt men dat het knippen van je nagels (gelakt of niet) om zondag alleen maar ongeluk kan brengen. Dit is toch wel heel andere koek dan vrijdag de 13e vind je niet?

Waarvan ben jij heilig overtuigd dat het ongeluk brengt?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279