SOS Stress: zo blijven je kids zen tijdens het studeren

SOS Stress: zo blijven je kids zen tijdens het studeren

Studeren met stress werkt contraproductief. Gelukkig blijven je kids helemaal zen tijdens het blokken met deze 10 toptips!


Van heerlijke geuren tot rust op je bord: 10 tips om je kids te helpen om kalm te blijven tijdens de examens… én dat felbegeerde diploma in de wacht te slepen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 1. Comfortabele kleding
  Je dochter mag dan een modeprinses zijn en je zoon is misschien verknocht aan zijn jeans, maar echt comfortabel zit die kleding niet. Een betere optie is een joggingbroek of andere loszittende kleding: zo kunnen ze zich in alle comfort concentreren op hun studiemateriaal. Naar het examen zelf trekken ze bij voorkeur kleding aan waarin ze zich goed voelen: zo beginnen ze met extra zelfvertrouwen aan de toets.

  Hou hun kleding extra comfortabel met Lenor: deze wasverzachter beschermt je kleren en houdt ze lekker zacht.

 2. Een vaste studieplek
  Een plaats zonder afleiding bevordert de concentratie. Hou de temperatuur in de studieruimte altijd onder 21 °C: als het warmer is wordt het brein minder alert. Zet als het kan ook een raam open. Direct daglicht is een must. Moet er ’s avonds gestudeerd worden, dan zijn halogeen- en ledlampen een goede keuze; spaarlampen geven namelijk te weinig licht.

 3. Haalbare to-dolijstjes
  To-dolijstjes zijn een handige tool om het studeren te organiseren. Maar van onhaalbare lijstjes worden je studenten alleen maar gefrustreerd… Lijstjes moeten kort zijn met minder dan 20 taken. Deel grote taken op in kleinere en maak ze specifiek. Dus niet: ‘Engels leren’, maar ‘hoofdstuk 1 t/m 3 van Engels leren’.

 4. Aromatherapie
  Geur en humeur hangen veel sterker samen dan je zou denken. Van bepaalde geuren krijg je energie, van andere word je lekker rustig. Sinaasappel, citroen en munt stimuleren het brein: ideaal bij energiedipjes tijdens het studeren. Lavendel, kamille en vanille brengen je juist tot rust. Perfect om de stressmomentjes van je kids te beperken.

  Probeer eens wat een geurige studiehulp zoals Ambi Pur 3volution Elektrische Luchtverfrisser kan doen: de geur ‘exotische vruchten’ geeft energie, terwijl ‘vanille boeket’ weer rustig maakt.

 5. Genoeg pauzes
  Pauzes skippen en gewoon maar doorgaan? Slecht plan: hersenen hebben ademruimte nodig om alles te verwerken. Stimuleer je kids om tijdens een pauze hun ogen wat rust te gunnen. Niet meteen door die Facebook-feeds scrollen dus, maar even lekker wandelen met de hond of een gezonde smoothie maken die je energie weer een boost geeft.

 6. Een ‘hersenproof’ dieet
  Zet volkorenrijst, -pasta of -brood, vette vis, bosbessen, noten, tomaten, broccoli en pompoenzaad op tafel: dit ‘brainfood’ helpt om beter te onthouden en efficiënter te studeren. Ook voldoende water drinken is enorm belangrijk om de focus te houden.

 7. Sporten stimuleert je brein
  Ook al hebben ze het druk, moedig je kids aan om hun sporttraining niet te skippen. Sporten helpt ze achteraf beter te focussen. Geen tijd te verliezen? Tegenwoordig bestaan er heel wat supersnelle workouts voor thuis die ze gewoon ter plekke kunnen doen. Intensief, maar superefficiënt voor lichaam én geest!

 8. Rustgevend badderen
  Studeren heeft een grote invloed op geest én lichaam omdat je de hele dag in dezelfde houding zit. Laat daarom eens een bad voor ze vollopen: terwijl ze heerlijk ontspannen kunnen ze ook hun gestudeerde stof even op een rijtje zetten.

 9. Leerkracht-student spelen
  Je kunt als ouder ook een actieve rol aannemen bij het studeren: vraag je zoon of dochter om de materie aan jou uit te leggen. Door het mondeling uit te leggen aan een persoon die de stof niet kent, kunnen ze het zelf beter onthouden. En jouw bijkomende vragen toetsen natuurlijk of ze de materie wel goed genoeg beheersen!

 10. Beautyslaapje
  Nachtje doorhalen? Geen goed idee. Een goede nachtrust stabiliseert het brein waardoor je overdag alerter bent en sneller informatie opneemt. Als je kinderen moe zijn onthouden ze toch niets, en hun brein heeft slaap nodig om de geleerde stof te kunnen verwerken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279