Psst! Zo laat je je kinderen met plezier afwassen

Psst! Zo laat je je kinderen met plezier afwassen

Betrek je kinderen bij de afwas met deze leuke tips voor een snelle en schone vaat! Met Dreft maak je een spelletje van de afwas.


Als je samenwerkt gaat alles sneller. Helaas weten we maar al te goed dat deze boodschap niet altijd tot de kinderen doordringt als de tafel moet worden afgeruimd, als er moeten worden opgeruimd en de afwas gedaan moet worden. De meeste kinderen zijn dan ook niet heel blij wanneer de afwas doen weer op het schoonmaakrooster staat. De afwas hoeft niet saai te zijn. Om je gezin hiervan te overtuigen, hebben we enkele ideetjes verzameld om jouw kinderen in afwasmodus te krijgen. Met Dreft maak je van de afwas een leuk spelletje.

1. Zet een leuk muziekje op
Muziek maakt alles leuker, ook de afwas. Opruimen kan behoorlijk saai zijn, zeker voor kinderen die al snel verveeld en afgeleid raken. Door een leuk muziekje op te zetten, wordt de afwas zelfs iets heel gezelligs. Wat dacht je van schrobben op de beat of dansen aan het aanrecht?

Vergeet ook niet dat Dreft superveel langdurige bubbels maakt. En kinderen zijn dol op bubbels... Dus draai het volume omhoog en jullie dagelijkse afwas wordt een feestje voor het hele gezin waar de kinderen naar uitkijken!

2. Team afwas
Niets zo effectief als een beetje competitie binnen het gezin om iedereen nog harder te laten werken. Breng dus een wedstrijdelement naar de keuken. Door je gezin in teams op te delen en een beloning te geven aan het eerste team dat klaar is, kun je supersnel door de vaat heen vliegen.

Natuurlijk gaat het niet alleen om snelheid: zelfs de lastigste vaat kan niet tegen Dreft's vetafbrekende kracht op. Dus zelfs het team dat met de aangekoekte ovenschalen en pannen opgescheept zit, krijgt extra punten en kan zo ook makkelijk de winnaar worden.

Door de afwastaken te verdelen, leren je kinderen dat samenwerken betekent dat je sneller klaar bent - en zo heeft iedereen meer tijd voor plezier en spelletjes.

Met een leuk muziekje zal het afdrogen nog sneller opschieten.

3. Afwaspunten
Niet alle vaat is hetzelfde. Laten we eerlijk zijn: sommige dingen zijn echt veel vervelender om af te wassen dan anderen.

Dreft All In One Vaatwastabletten
Dreft All In One Vaatwastabletten Sinaasappel
(48)

Dreft All-in-One vaatwastabletten ontvetten krachtig, zelfs bij korte programma’s.

Ontdek nu!

Moedig je kinderen aan om zelfs de vervelendste klusjes aan te pakken door punten toe te wijzen aan alles dat moet worden afgewassen. Bijvoorbeeld: 5 punten voor een bord, 1 punt voor een vork of mes en 10 punten voor die super smerige ovenschaal die eerst moet weken.
Wie hem afwast krijgt de punten. Dreft's superieure vetafbrekende kracht maakt de afwas doen een fluitje van een cent, dus misschien beginnen de kinderen wel ruzie te maken over wie de ergste vaat mag doen!

4. Afwasrace
Ok, het komt niet altijd op snelheid aan als het om afwassen gaat. Maar om eerlijk te zijn is het wel degelijk de snelheid die telt, tenminste als je je kleinere kinderen geïnteresseerd wilt houden.

Dus wat dacht je van een afwassprint? Met de afwaspunten kan je je kinderen aanmoedigen om samen te werken en de afwas zo snel mogelijk klaar te krijgen.

Omdat Dreft ook in koud water werkt, hoef je je geen zorgen te maken dat je kinderen zich verbranden tijdens de afwasrace. En met Dreft's superieure afwaskracht hoef je de vaat niet te controleren om zeker te weten dat alles schoon is. Dus er is geen excuus voor slecht afgewassen vaat, zelfs niet tijdens de afwasrace!

5. De beloning
Alle kinderen zien wat ze gedaan hebben graag op de deur van de koelkast staan. Maak hun afwaskunsten zichtbaar in een beloningstabel.

Natuurlijk betekenen extra beloningen een grote motivatie om hun best te doen bij de afwas. Misschien krijgt degene met de meeste punten een extra plakje cake of krijgt de snelste tijd een extra bolletje ijs.

Hoe je je kinderen ook betrekt bij de afwas, blijf altijd in de buurt en zorg ervoor dat het water niet te heet is en ze zich kunnen verbranden. Als de allerkleinsten echt graag willen helpen, kun je ze ook vragen af te drogen in plaats van af te wassen.

Probeer deze tips en we weten zeker dat je kinderen binnen de kortste keren dol zijn op de afwas!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279