Originele Vaderdagideeën

Originele Vaderdagideeën

Zelfgemaakte cadeaus en ontbijt op bed blijven geweldig, maar probeer dit jaar eens op een andere manier ‘dank je wel, papa’ te zeggen met deze originele activiteiten en ideeën.


Vaderdagideeën voor jonge kinderen

Koning voor een dag – laat de kinderen papa’s fauteuil versieren als troon en laat ze hun papa wakker maken met een kopje koffie en een kroon.  Moedig de kinderen aan om papa als ‘koning’ te behandelen en alles te doen wat hij vraagt. Misschien houden ze het maar een halve dag vol, maar het is dolle pret voor iedereen.
Super papa – voor jonge kinderen is het leuk om zelf cadeaus te knutselen. Maak een boekje door enkele A4tjes doormidden te vouwen en aan elkaar te nieten. Laat de kinderen een verhaaltje schrijven waarin papa de superheld is.  Afhankelijk van hun leeftijd kunnen de kinderen tekeningen maken en jou vertellen wat er in de tekstballonnetjes moet komen, of ze kunnen het verhaal zelf schrijven. Wat een geweldig mooi en persoonlijk cadeau om voor altijd te bewaren!

Vaderdagideeën voor oudere kinderen

Papa kampioenschappen – laat de kinderen een dag vol uitdagingen en spelletjes bedenken met een medaille of trofee voor de winnaar. Klassieke bordspelletjes, computerspelletjes en misschien wat gekke wedstrijdjes buiten waarin iedereen het opneemt tegen papa. Maar vergeet niet dat Vaderdag ook ontspannend moet zijn dus laat papa wel af en toe winnen!
Traktatiedoos – laat de kinderen een lege schoenendoos versieren met inpakpapier en er dingen in doen waar papa gek op is. Van minizakjes snoep tot zijn favoriete tijdschrift. Vaderdagcadeaus hoeven niet duur te zijn, het geheim zit ‘m in dingen vinden waar hij dol op is.

Vaderdagideeën voor tieners

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Maak lunch – Vaderdagcadeautjes zijn natuurlijk leuk, maar moedig je tieners eens aan om zelf een maaltijd te koken. Het klinkt makkelijk maar het is geweldig om als ouders je kinderen in de keuken te zien werken. Misschien hebben ze een beetje hulp nodig, maar een eenvoudig recept moet lukken.
Slimme tip – neem een foto van de kinderen en papa tijdens een van hun activiteiten samen, druk hem af en geef deze als aandenken aan het einde van de dag.

Vaderdagideeën voor volwassenen

Vertel door – deel herinneringen en maak het perfecte aandenken. Film jezelf en je broers en zussen terwijl je leuke jeugdherinneringen ophaalt. Zelfs een filmpje van een paar minuten is al geweldig! De meeste computers hebben prima programma’s om filmpjes mee te bewerken, maar als dat te ingewikkeld klinkt dan kan je ook met je mobieltje opnemen en op iTunes of op je pc zetten vanwaar je een cd’tje kan branden. Plak uiteraard een foto van jullie en jullie vader op het hoesje.

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven