Mama is niet perfect. Dus…?

Mama is niet perfect. Dus…?

Collega, vrouw, partner, vriendin… Tegenwoordig zijn moeders helden van alledag. We zijn echte supervrouwen en genieten van het in de lucht houden van alle ballen. Maar doordat we misschien te veel willen, zetten we onszelf onder enorme druk. Dus waarom doen we niet af en toe een stapje terug in plaats van altijd rond rennen?


Vergeet de moeders uit de comedyseries!
We houden meer van onze kinderen dan van wat dan ook. Zoals elke moeder wringen we ons in allerlei bochten om de beste moeder te zijn; elke dag een lekkere maaltijd, perfect gewassen en gestreken kleding etc. De lat te hoog leggen werkt echter niet goed voor je stressniveau, waardoor je uitgeput kunt raken. De oplossing? Probeer niet langer de perfecte moeder te zijn! Het is namelijk ook heel goed voor je kinderen om te zien dat niemand perfect is.

Advies voor een moederondernemer: zet de dingen in perspectief. Als we ons eerste kind krijgen raken we in paniek. We geloven dat we alleen zelfgemaakt gezond eten op tafel moeten zetten. Vergeet deze voorgeprogrammeerde ideeën! Als je kinderen eens in de zoveel tijd een potje babyvoeding eten, gaat er niets verkeerd en krijgen ze nog steeds alle voedingsmiddelen binnen die ze nodig hebben.

Neem tijd voor jezelf!
Na het werk haast je je elke dag om je kinderen op te halen uit school of de naschoolse opvang om daarna weer snel naar huis te gaan voor huiswerk, eten en bad of bed. Wat zou er gebeuren als je eerst een half uurtje voor jezelf pakt? Het belangrijkste is dat je je daar niet schuldig over voelt, maar dat je energie op doet voor de rest van de dag. Je zult daardoor meer bereiken!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Advies voor de moederondernemer: Kleed je na je werk thuis om in comfortabele kleding, maak een kop thee en relax op de bank met je favoriete magazine of bel een vriendin. In het kort: neem een moment voor jezelf. Dit helpt om je batterij weer op te laden.

Leer delegeren (een beetje dan)
Wanneer we teveel hooi op onze vork hebben genomen, vinden we het vaak moeilijk om anderen om hulp te vragen. We denken dat men ons dan niet goed genoeg vindt. Gooi dat idee NU weg! Het uitbesteden van taken is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en die van de hele familie; vaders, grootouders en vele anderen willen je graag helpen.

Advies voor de moederondernemer: Een heel handig systeem is ‘wie het doet heeft gelijk’. Wat het betekent is het volgende: het maakt niet uit of je zoon of dochter in kleding rondloopt die niet bij de schoenen past of dat hij of zij al 2 keer patatjes heeft gegeten deze week. Je kind heeft kleren aan en heeft te eten gekregen; aardappelen zijn ook gezond. Je kunt de dagen erna altijd nog even extra gezond eten of je maakt voortaan je partner verantwoordelijk voor deze klus.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

WweRKOfan

WweRKOfan

gemeld

Mama is niet perfect, nee...ik weet er helaas alles van. Omdat deze mama een kind heeft met autistische beperkingen is het zeer moeilijk aansluiting te vinden bij anderen.De meeste dingen doe ik alleen; sporten, naar de film gaan, shoppen... Het is niet anders, ik heb me er bij neergelegd dat niemand vriendschap wil met een moeder zoals ik, maar leuk is anders.Nee ook deze moeder is niet perfect en haar 'straf' is uitsluiting. Jammer maar helaas.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279