Maak van karweitjes bij het eten bijzondere familiemomenten

Maak van karweitjes bij het eten bijzondere familiemomenten

Ja, het IS mogelijk om iedereen te betrekken bij het koken en afruimen … Maak van je dagelijkse eetroutine een leuk moment dat je deelt met je geliefden. Je doet dit als volgt.


Creëer nieuwe familierituelen
Een nieuwe gewoonte invoeren in een gezin is niet altijd gemakkelijk. Begin indien mogelijk wanneer de kinderen nog klein zijn, dan doen ze graag mee met alles wat de volwassenen doen. Wanneer ze groter worden, beginnen ze te zeuren als er gevraagd wordt om te helpen. Bereid je hierop voor en blijf positief, zeg bijvoorbeeld: “Ik zou een erg gelukkige ouder zijn als jij …”. Presenteer het als een samenwerking die van twee kanten komt, vraag hun input en suggesties, zodat ze zich betrokken voelen. Je kunt bijvoorbeeld een planning aan de koelkast hangen met alle namen, dagen van de week en karweitjes erop. Die ken je toe volgens hun voorkeuren, capaciteiten en persoonlijke agenda's. Als er meerdere kinderen zijn en ze elk op een bepaalde dag de tafel moeten dekken en afruimen, krijgen ze het gevoel dat ze op de andere dagen “vrij” hebben.

Pas de taken aan de leeftijd van de kinderen aan

  • Kinderen van 3 tot 5 jaar oud kunnen de tafel dekken met borden, bestek en servetten die jij hebt klaargezet. Nadat ze klaar zijn met eten, moedig je hen aan om hun vuile bord af te ruimen.
  • Als ze groter zijn, kunnen ze de spullen zelf pakken en de vaatwasmachine vullen.
  • Tieners kunnen de hele tafel dekken, met zout, peper en drankjes. Vertel hen wat je hebt klaargemaakt, zodat ze weten of ze soepborden of dessertbordjes nodig hebben om de tafel te dekken. Zo voelen ze zich ook verantwoordelijk voor hun karweitje. Wanneer ze de weg weten in de keuken, kunnen ze de vaatwasmachine leegmaken en alles in de kasten zetten.

Geef regelmatig een beloning
Geef iedereen een complimentje bij elke nieuwe stap, zo krijgen ze een goed gevoel over hun hulp. Geef dagelijks kleine beloningen, zoals een glimlach en een dankjewel. Als jij het voorbeeld geeft, gaan ze jou binnenkort ook vaker bedanken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Houd de karweitjes boeiend
Zo kan je de dagelijks terugkerende karweitjes leuk houden:

  • Zet muziek op en dans tijdens de afwas.
  • Zing samen terwijl je de tafel dekt of afruimt.
  • Laat iedereen elk om de beurt een favoriet liedje meebrengen om naar te luisteren tijdens het koken.
  • Maak een ketting van de tafel naar het aanrecht en van de tafel naar de koelkast. Iedereen staat op zijn plek en geeft alles door tot de tafel is afgeruimd.

Zo beginnen nieuwe familierituelen en denk eraan: het is nooit te laat om een nieuwe traditie door te geven!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279