Leer je kind van sport houden

Leer je kind van sport houden

Als moeder heb je veel invloed op hoe je kinderen sport beleven; je kunt ze er een levenslange liefde voor laten ontwikkelen. Klaar voor de start… af!


Kinderen zijn van nature actief vanaf het moment dat ze beginnen te lopen, maar een goed moment om ze met sport in contact te brengen is rond hun vijfde. Houd er rekening mee dat het echt beoefenen van de meeste sporten wordt afgeraden voor kinderen jonger dan acht jaar.

En welke sport wordt het dan? Tennis, zwemmen, voetbal… Geef je kind de kans om verschillende sporten en activiteiten uit te proberen, en zo een eigen keuze te maken. Het is belangrijk om je eigen voorkeur niet op te dringen. Als je bijvoorbeeld een fanatieke tennisster bent, sta er dan wel voor open als je kind liever aan rugby of fietsen doet.

Zodra je kind een sport heeft gevonden, moedig hem of haar dan aan om die op een eigen manier te beoefenen. Sommige kinderen zijn competitief, maar de meesten willen het vooral voor zichzelf zo goed mogelijk doen, en lekker met andere kinderen sporten en lol hebben. Moedig ze aan, maar zonder pushy te zijn. En houd altijd rekening met hun leeftijd, vaardigheden en vorderingen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Al met al zal je kind z’n ups en downs hebben in de sport; de ene keer teleurgesteld, de andere keer enthousiast. Het is dan ook geen slecht idee om ze De Coubertin’s wijsheid bij te brengen: “Meedoen is belangrijker dan winnen”.

En tot slot, vertrouw op je intuïtie. Jij kent je kind immers beter dan wie dan ook.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279