Laat je kind falen

Laat je kind falen

Als ouder zie je je kind natuurlijk het liefst blij en lachend. Je wilt niet dat je kind het ergens moeilijk mee heeft of zich pijn doet. Als ouder wil je je kind zien slagen. Maar daarvoor moet het wel obstakels overkomen.


Daarom is het, hoe moeilijk het ook is, belangrijk om je kind ergens mee te laten worstelen. Laat je kind falen. En help het dan slagen.

Na vijf keer proberen zonder zijwieltjes te fietsen, valt Emma nog steeds na een paar meter om. Snotterend en met een gezicht besmeurd met moddervegen en tranen vraagt ze of ‘asje-asjeblieft!’ de zijwieltjes weer op haar roze fietsje mogen.

Hoe verleidelijk het ook is om het leven voor je kind zo aangenaam mogelijk te maken en alle nare obstakels aan de kant te vegen, is het soms belangrijker je kind aan te laten modderen tot iets wél lukt.

Want: zonder te mislukken, kan je nooit ergens echt in slagen, zegt Lyz Lenz. Stel dat je Emma haar zijwieltjes weer terug geeft, want dat pruillipje is toch wel heel zielig. De komende dagen zal ze je daar waarschijnlijk enorm dankbaar voor zijn, maar wat als over enkele weken al haar vriendinnetjes al ‘zelf’ kunnen fietsen en zij als enige achterblijft?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Houd altijd de toekomst van je kind in gedachten. Door niet altijd de makkelijke uitweg aan te bieden, ontwikkelt je kind doorzettingsvermogen.

Een kwaliteit waar het nog heel lang profijt van zal hebben. Natuurlijk hoef je je kind niet aan zijn of haar lot over te laten: help je kind vooral! Maar help het door te zetten, niet op te geven.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op Tym.nl; een online platform voor ouders over sport en bewegen van kinderen. Je vindt hier onder andere informatie over motorische ontwikkeling, sportkeuze en blessures. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat je kind moet kunnen op een bepaalde leeftijd of je bent op zoek naar tips om je kind voldoende en goed te laten bewegen, kijk dan op de website.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279