Je kinderen en hun groentjes

Je kinderen en hun groentjes

Groente: bijna alle kinderen hebben wel eens zo’n periode waarin ze ervan gruwelen. Ze zijn dan een pak kieskeuriger over wat er op hun bordje ligt. De groente moeten er dan ook vaak aan geloven. Maar met een creatieve aanpak van mama lukt het wel. Wij zetten je graag op weg met deze tips.


Kinderen groenten laten eten: de basis
Om je kinderen aan de groente te krijgen, heb je wat inzicht in de psychologie van je zoon- of dochterlief nodig.

  • Een nieuwe smaak moet je leren kennen. Denk terug aan je eigen kindertijd, wedden dat ook mama vroeger niet alle groente meteen lustte? Blijven proberen is dus de boodschap.
  • Wie altijd zijn bord moét opeten, kan tegenzin krijgen tegen het gezellige ritueel dat samen eten hoort te zijn. Als je kind sommige groente echt niet lust, is gewoon een hapje proeven genoeg. Daarmee toont je kind zijn of haar goede wil, en wie weet lukt het volgende keer beter.
  • Vergeet niet je kind op tijd te prijzen als het flink eet en geef ook zelf het goede voorbeeld.
  • Betrek je kinderen bij het koken: laat ze af en toe zelf kiezen wat er vanavond op tafel komt, laat je kleine chefs helpen bij het klaarmaken van het eten en zorg ervoor dat etenstijd een positief moment van de dag wordt. Wedden dat het veel makkelijker wordt om die groente op te eten als ze ze zelf hebben klaargemaakt?
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je groentenfans van je kids
Je kinderen houden van vertrouwde smaken en texturen, en daar kan een slimme mama op inspelen. Je kunt bijvoorbeeld hartige pannenkoeken maken, waarbij je groente zoals maïs, erwtjes en geraspte wortelen door het beslag mengt. Of maak eens een hartige cake met tomaten en ham, en knutsel samen spinazie-kaasballetjes in elkaar.

Zoek naar manieren om op speelse wijze groente in de maaltijden van je kinderen te verwerken: een paprikamondje op de pizza, fijn versneden groente in de pastasaus, kerstomaatjes in de brooddoos. Smoothies en groenten-fruitsapjes vallen meestal ook prima in de smaak. En tot slot: maak het leuk voor jezelf en voor hen! Een beetje mama-magie en een fantasierijke naam kunnen wonderen doen. Wie heeft er nou geen zin in wortelfrietjes, een dampend kommetje toversoep met kikkerogen of mama's geheime superheldenpuree? Smakelijk!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven