Interview met de filmregisseuse

Help Always het zelfvertrouwen onder meisjes te vergroten door meisjes aan te moedigen to Keep Playing #LikeAGirl.


Always heeft de handen ineengeslagen met documentairemaakster Nanette Burstein om die vraag aan de meisjes zelf te stellen. Ze kwam tot verrassende conclusies. Zo voelen 7 van de 10 meisjes zich tegenwoordig niet op hun plek op het sportveld. Dan is het ook niet zo gek dat de helft afhaakt tijdens de puberteit. Juist op het moment dat hun zelfvertrouwen een flinke dip doormaakt en het voldoen aan sociale verwachtingen belangrijker wordt. Die meisjes hebben al het gevoel dat ze moeten ophouden met iets dat ze leuk vinden en dan vallen de vele voordelen van sporten ook nog eens weg. Met name die boost in zelfvertrouwen die je bij uitstek krijgt van sporten. Die ze juist nu zo hard kunnen gebruiken!

“Als iemand die zelf haar hele jeugd gesport heeft en als moeder van een dochtertje van 7 weet ik hoe belangrijk sport is voor meisjes bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het opdoen van vaardigheden. En daar hebben ze hun leven lang plezier van.” – Nanette Burstein, regisseuse van Always #LikeAGirl – Keep Playing.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Sport blijkt zelfs cruciaal voor het zelfvertrouwen. Een recente studie heeft aangetoond dat sportende jonge vrouwen tussen de 18 en 24 twee keer zoveel kans hebben op een gezond zelfvertrouwen als hun niet-sportende seksegenoten! Toch doet de samenleving niets tegen de stille aftocht van meisjes uit de sport. Always gaat hierin verandering brengen!

Wij nodigen iedereen uit om samen de regels te herschrijven en meiden aan het sporten te houden. Al meer dan drie decennia bevorderen wij girl power en zelfvertrouwen met voorlichting over de puberteit en de menstruatiecyclus. Sluit je aan bij onze standvastige strijd tegen de dip in zelfvertrouwen bij pubermeiden en moedig meiden wereldwijd aan vooral te blijven Sporten #LikeAGirl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279