Huisvaders veranderen de wereld

Huisvaders veranderen de wereld

Wat houdt het tegenwoordig in om een moderne en goede vader te zijn?


Wat betekent het tegenwoordig om een goede vader te zijn vergeleken met vroeger? De rol van ‘papa’ is gedurende de jaren enorm veranderd. Lees hier hoe een nieuwe generatie van vaders de regels van het ouderschap verandert. Voor meer advies over het gezinsleven, lees onze andere verhalen!

Het vaderschap en vader worden is gedurende de generaties flink veranderd. De definitie van een goede vader zijn wordt vandaag de dag heel anders ingevuld, zowel thuis, op het werk als in hun relatie.

Meer vaders worden huisvader

Bij de vorige generaties bleven de moeders thuis om de kinderen op te voeden en waren de vaders de hoofdkostwinners – vroeg op voor werk en ’s avonds laat thuis als de kinderen al in bed lagen. Tegenwoordig worden vaders steeds meer zorgdragers. Onderzoek van de Universiteit van Illinois laat zien dat het aantal huisvaders is verdubbeld en dat verwacht wordt dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Vaders van nu besteden meer tijd met hun kinderen

Onderzoek wijst uit dat vaders 3 keer zoveel tijd met hun kinderen besteden, sinds 1965 en dat dit bijdraagt aan een goede vader zijn. Genoeg tijd om papa in het zonnetje te zetten dus! Lees hier onze originele vaderdag ideeën

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Moderne vaders doen het allemaal

Van het luier verschonen, huiswerkbegeleiding tot aan het verzorgen van het ontbijt en de lunch, moderne vaders zijn veel meer betrokken bij de opvoeding van de kinderen en andere activiteiten. Een studie van de Amerikaanse Psychologische Associatie laat zien dat dit geldt voor alle etnische achtergronden. De moderne vader is veel meer betrokken in alle aspecten van het leven van zijn kind.

Onderzoekers laten weten dat de verandering in het vadergedrag niet vreemd is. Het komt vaak voor dat als mannen vader worden, ze in een andere wereld terechtkomen als waarin ze zijn opgegroeid. Deze aanpassing komt in fases.

In de voorgaande eeuwen waren de vaders erg betrokken bij alle aspecten van het gezinsleven. Ze waren bij de geboorte van het kind, hielpen bij de eerste jaren van de opvoeding en bleven nauw betrokken naarmate het kind ouder werd. De trend van de naar-kantoor-vader kwam pas naar voren in de 20e eeuw.

En in onze moderne tijd, wie brengt het brood op tafel? Het is een gedeeltelijke inspanning. Doordat de vaders van nu recentelijk de taken hebben omarmd die voorheen werden gezien als moeders taken, is het beeld veranderd van de vader als hoofkostwinner. De meeste moderne vaders vinden dat de rekeningen betalen iets is wat beide ouders dienen te doen.

Het vaderschap veranderd van generatie op generatie, maar het lijkt erop dat deze nieuwe moderne vader nog lang zal blijven bestaan.

Om de moderne huisvader een handje te helpen in het huishouden, lees hier onze schoonmaaktips!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske