Hoe moeders een ideale wereld creëren

Hoe moeders een ideale wereld creëren

Moeders maken de wereld rondom ons perfect. Deze Moederdag vroegen we een schrijfster hoe haar moeder haar wereld zo perfect maakte.


“Mijn mama is niet perfect, maar ze maakte (en maakt nog steeds) mijn wereld de ideale wereld. Ze heeft mij altijd onvoorwaardelijk gesteund. Als ik wilde stoppen met voetballen en liever op jazzballet wilde, dan vond ze dat goed.

Toen ik mijn leven wilde wijden aan zwemmen was ze er bij elke wedstrijd bij om me aan te moedigen, zelfs al moest ze elf uur reizen om er bij te kunnen zijn.

Als ik als tiener huilend thuiskwam omdat een jongen voor de zoveelste keer 'mijn hele leven had verpest', zei ze me dat het zijn verlies was en kon ze mij uitleggen waarom ik nu al een sterker persoon was dan dat hij ooit zou worden.

Mijn laatste jaar op de middelbare school zal ik nooit vergeten. Ik kreeg last van trombose en mijn moeder week niet van mijn zijde in het ziekenhuis, ze ging alleen even weg voor een kopje koffie maar de rest van de tijd bleef ze aan mijn bed zitten. Door die trombose zou ik nooit meer wedstrijden kunnen zwemmen…

Omdat ik mijn zwemcarrière moest opgeven, sloot ik me op haar advies aan bij het toneelclubje van school en kreeg ik de hoofdrol in de schoolmusical. Ik heb altijd al graag gezongen, maar niemand houdt zoveel van mijn stem als mijn moeder.

De musical werd vijf keer opgevoerd dat weekend en ze kwam naar elke voorstelling (meestal gewoon in haar eentje). Ze was na elke voorstelling wéér trotser op mij.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zonder haar steun zou nooit auditie hebben gedaan voor die hoofdrol. Ze geloofde in mij als geen ander en gaf me het zelfvertrouwen om iets te doen waar ik jarenlang te bang voor was geweest: optreden voor een volle zaal.

Dat jaar gaf mij het zelfvertrouwen om een plekje in een a capellagroepje op de universiteit te veroveren, hier heb ik de meest geweldige herinneringen aan overgehouden.

Maar het belangrijkste van alles is dat mijn moeder mij tot de zorgzame persoon heeft gemaakt die ik vandaag ben. Het is door haar onbaatzuchtigheid dat ik altijd meer wil geven dan nemen en het beste in mensen probeer te zien.

Mijn moeder heeft me geleerd voor mezelf op te komen en zag talenten in mij die niemand anders zag. Ze leerde me dat ik te slim en te aardig was om anderen mijn humeur en dromen te laten beïnvloeden. Ze wilde dat ik altijd mijn mening gaf wanneer het belangrijk was. Mijn mama heeft me op veel manieren mijn stem gegeven, net zoals andere moeders dat voor hun dochters doen.”

Moeders creëren een perfecte wereld voor ons omdat zij ons ter wereld brengen en de steun geven die we nodig hebben om te groeien als mensen. We zijn sterker, dapperder en meer geïnspireerd dankzij hen.

We hebben allemaal iemand nodig die in ons gelooft en onze moeders zullen dat altijd doen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven