Hoe maak je een schoonmaakrooster?

Hoe maak je een schoonmaakrooster?

Kost het veel tijd en moeite om iedereen uit het gezin mee te laten draaien in het huishouden? Maak met deze tips een schoonmaakrooster voor het gezin.


Het toewijzen van huishoudelijke klusjes hoeft geen militaire precisie te zijn. Maak een takenbord voor het gezin, zodat iedereen op de hoogte is wat zijn of haar bijdrage moet zijn voor de week – zonder pardon. Zo krijg je de kinderen met gemak aan het afwassen en zullen zij je met plezier meehelpen in het huishouden.

Hoe het niet moet:

Het vragen van hulp voor de afwas is tijdrovend en ineffectief. Maak een duidelijk schema zodat er geen twijfels en vragen mogelijk zijn.

Planning:

Voor het maken van een takenbord voor het gezin heb je het volgende nodig:

  • Een (kurk)bord
  • Drie of vier vellen dik groen papier
  • Lint
  • Een schaar
  • Punaises
  • Een liniaal
  • Een potlood
  • Letter sticker
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap 1: Teken op het papier rechthoeken van 5cm bij 3 cm. Het aantal rechthoeken is afhankelijk van het aantal gezinsleden en het aantal taken die gedaan moeten worden. Knip de rechthoeken voorzichtig uit.

Stap 2: Plak vervolgens de eerste drie letters van elke dag van de week apart op een rechthoek. Plak vervolgens de initialen van elk gezinslid op een andere rechthoek.

Stap 3: Gebruik het potlood om tekeningen te maken van de huishoudelijke klusjes die uitgevoerd moeten worden op verschillende rechthoeken. Als tekenen niet je sterkste punt is, zoek dan eerst wat afbeeldingen van de taken op het internet op en teken die vervolgens na.

Stap 4: Meet de lengte en de breedte van het (kurk)bord op en snijd het lint in genoeg stukken, zodat je een kolom voor elke dag van de week (verticaal) en genoeg rijen kunt maken (horizontaal) voor elk lid van het gezin. Bevestig het lint met punaises.


Stap 5:
Bevestig vervolgens de rechthoeken waar de eerste letters van elke dag van de week op staan aan de bovenkant van het bord (aan het begin van elke kolom) en de initialen van elk gezinslid aan de andere kant.

Stap 6: Voeg ten slotte de taken toe die gedaan moeten worden bij de behorende dag en gezinslid in de relevante kolom.

Nu het voor iedereen duidelijk is wat er van hem of haar verwacht wordt, mogen er geen excuses meer komen waarom iemand zijn taak niet heeft gedaan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279