Hoe lang blijft je kind geloven in Sinterklaas?

Hoe lang blijft je kind geloven in Sinterklaas?

Hoe praat je met kleine kinderen over Sinterklaas? En tot welke leeftijd geloven ze in de goedheiligman? Lekker in het Leven zocht het voor je uit.


Moeten ouders hun kinderen eigenlijk wel in Sinterklaas laten geloven?
Kinderen hebben behoefte aan een sprookjeswereld, een imaginaire wereld met feeën, elfjes en kabouters. En daar hoort Sint Nicolaas bij. Als ouder kun je dus gewoon meegaan in het verhaal van Sinterklaas. Op de crèche, op school en op de opvang wordt er namelijk ongetwijfeld ook aan Sinterklaas gedaan.

Hoe reageer je op vragen van de allerkleinsten?
SinterklaasTot de leeftijd van 6 geloven kinderen graag in Sinterklaas. Ze stellen dan waarschijnlijk ook een massa vragen. Toch is het goed die vragen te ontwijken en je kind zelf te laten fantaseren. Voorbeeld: ‘Waarom zijn er zoveel Sinterklazen in de stad?’ Antwoord: ‘Sint heeft het hartstikke druk, dus zijn er ook een boel hulpsinterklazen.’ Op de lastige vraag ‘Bestaat Sinterklaas echt?’ antwoord je bijvoorbeeld: ‘Wat denk je, zou hij echt bestaan?’ Kinderen lachen de opmerkingen van grote mensen graag weg, en jij hoeft je kind dan niet glashard voor te liegen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe zeg je de waarheid tegen de wat grotere kinderen?
Na de leeftijd van zes komen de tongen los op school. Sommige kinderen kunnen daar echt door geshockeerd raken. Breng zo’n geleidelijk de waarheid bij, in bedekte termen, zoals: ‘Op jouw leeftijd kwam ik erachter dat Sinterklaas niet meer bestond, maar ik ben blijven geloven omdat het zo’n feestelijke periode is.

En daarna?
Vanaf een jaar of 8, 9 kijken kinderen naar de echte wereld. Ze kiezen er zelf voor om niet langer te geloven in ingebeelde personages. Ze horen dingen op school, op tv, ze zoeken dingen op en hun geloof in Sinterklaas ebt stilaan weg. Blijft je kind geloven in Sinterklaas, ondanks alle signalen van buitenaf, wacht dan een tijdje af. Na een paar maanden kun je er dan weer over beginnen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279