Hoe kleed je je kinderen voor een trouw

Hoe kleed je je kinderen voor een trouw

De periode voor de bruiloft is voor iedereen bijzonder, van ‘bruidsdouche’ tot de Grote Dag. Ook kinderen vinden het fantastisch om mee te vieren. Maar wat kunnen ze aantrekken? Een bruiloft is de perfecte gelegenheid om de mooiste creaties uit de kast te trekken: van een chique hoed tot lakschoenen. De bloemenmeisjes en de ringdrager zien er ook prachtig uit op weg naar het altaar. Dus krijgt je zoontje dan nu zijn eerste kostuum?


En je dochtertje eindelijk die prinsessenjurk? Of hoeft het niet zo chique en kan het praktischer?

Hou rekening met de volgende zaken bij het kiezen van de kinderkleding:

1. Tips voor echte jongetjes/meisjes

Prinsessenjurkjes zijn schattig maar neem geen minibruidje mee naar de kerk. Vermijd lange jurken: de zomen gaan scheuren en je dochtertje kan struikelen of zelfs vallen. Goede lengtes zijn: net onder de knie, midden op de kuit en boven de enkel. Stem de kleur wel even af met de bruidsmeisjes, zodat je kind smaakvol in het geheel past.
Jongetjes vinden het misschien niet zo leuk als meisjes om zich op te doffen. Trek je zoontje bij voorkeur een kostuum aan naar een gemiddeld nette bruiloft. Een smoking is echt alleen voor een black-tie bruiloft. Bij alle andere soorten bruiloften is een pantalon met bijpassende blazer of colbertje een veilige keuze. Stem af met de bruidegom en de bruidsjonkers. Zo ziet je kind er goed uit en past het in het geheel. Hou het simpel en degelijk.

2. Kleed ze gemakkelijk

Vermijd strak zittende kleding. Ook met losse kleren kan je kind er stijlvol uitzien. Kinderen bewegen veel: ze dansen en spelen met andere kinderen, dus zorg dat ze ook in hun kleding een beetje ‘speelruimte’ hebben. Kinderen groeien snel. Misschien kies je liever kleren die ze nog eens vaker kunnen dragen. Losse kleding kun je nog verstellen als dat nodig is, strakke kleding niet.
Laat laagjes links liggen. Kinderen moeten vaak naar de wc, vooral de kleintjes. Laagjes zijn dan lastig. Bovendien worden kinderen er te warm en prikkelbaar van.
Schoenen: kies voor eenvoud. Kies liefst stijlvolle platte schoenen voor meisjes en lakleer voor jongens. En wees niet verbaasd als je die schoenen ergens in een hoek terugvindt als ze zere voeten hebben.

3. Hou het praktisch

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hou rekening met het seizoen. Voor meisjes is een theejurkje perfect bij warm weer. En voor jongetjes een blazer met een katoenen polo eronder in plaats van een overhemd. En denk eraan:
Kies kindvriendelijke kleuren. Kies een iets donkerdere kleur als je geknoei en vlekken verwacht.
Kinderen knoeien vaak met eten en drinken. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een stof.
Kies iets degelijks dat alles aankan.

4. Accessoire-pret

Voor meisjes

Een strik in het haar geeft charme en eigenheid
Glimmende sieraden zoals een medaillon of pareltjes geven de outfit iets speciaals
Kanten enkelsokjes of maillots met ruches zorgen voor een subtiele sprankeling

Voor jongens

Een vlinderdas voegt iets toe aan elke look
Een mooie stropdas doet het goed bij oudere
jongens.

Tenslotte: laat de kinderen vooral kind zijn en geniet van de dag!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279