Hoe gaat het op school?

Hoe gaat het op school?

Heb jij ook mooie herinneringen aan je schooltijd? Dan wil je dat voor je kind natuurlijk ook. Maar op school is het lang niet altijd leuk. Zeker niet als je gepest wordt of leermoeilijkheden hebt.


Hoe gaat het op school?

Kinderen kunnen keihard zijn voor elkaar. Als je kind een vechter is, zal hij daar heel anders mee omgaan dan een introvert kind. Maar wat voor kind je ook hebt, jij kunt hem een handje helpen. Probeer er bijvoorbeeld discreet achter te komen of alles lekker loopt op school en of je kind er vriendjes heeft. Vraag gewoon ook hoe het gaat op school en vertel zelf iets over je werkdag, dan wordt het voor je kind een gewoonte om dat soort dingen te bespreken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Contact met de onderwijzer
Mocht de school zelf niets melden over hoe het met je kind gaat in de klas, dan kun je natuurlijk zelf ook bij de leerkracht poolshoogte nemen. Zeker als je kind elke morgen met een pruilmondje opstaat of buikpijn veinst.

VriendjesHoe-gaat-het-op-school
Is je kind een beetje verlegen, verhoog dan zijn eigenwaarde door een paar klasgenootjes thuis uit te nodigen. Op die manier leert hij zijn angst voor de anderen overwinnen. Kinderen die wat heviger zijn en zich niet zoveel aantrekken van anderen hebben dan weer meer aan gezelschapsspelen en collectieve sporten. Zo leren ze spelenderwijs de regels van een groep en leren ze omgaan met winst en verlies. Heeft je kind problemen op school, maak je dan ook weer te veel zorgen. De school is niets anders dan een voorbereiding op het leven. Iedereen probeert er zijn plaats en het juiste evenwicht te vinden. Jouw kind ook.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279