Hoe bescherm je kinderen tegen zonnebrand?

Hoe bescherm je kinderen tegen zonnebrand?

Elke moeder wil haar kinderen beschermen tegen de zon. Met deze tips kun je de kleintjes bescherming bieden tegen de zon en zonnebrand.


Wanneer je deze zomer gaat sporten met de kinderen of een tuinfeest met de kinderen organiseert moet je ze onvermijdelijk beschermen tegen de zon. Maar hoe pak je dat aan: je kind beschermen tegen de zon? Lekker in het leven legt je haarfijn uit hoe je de kids beschermt tegen sterke zonnestralen.

Zonnebrand bij kinderen: beschermen met zonnecrème

Kinderen zijn gewoonlijk niet tegen te houden wanneer ze buiten gaan stoeien, maar je moet wel een paar voorzorgen nemen om ze te beschermen tegen zonnebrand en te vermijden dat ze nadeel ondervinden van de ultraviolet stralen van de zon.

Je kunt je kinderen leren zichzelf te beschermen tegen zonnebrand door ze goede gewoonten aan te leren, vooral wanneer ze zich willen gaan amuseren in de volle zon.

De ultraviolet stralen van de zon gaan in reactie met de melanine, het donkere pigment in de huid. De melanine absorbeert de ultraviolet stralen voordat ze de huid kunnen beschadigen. Zonnebrand ontstaat wanneer de hoeveelheid ultraviolet stralen het vermogen van de melanine in de huid overstijgt. Je moet er dus goed voor zorgen je huid voldoende te beschermen wanneer je aan sterke zonnestralen wordt blootgesteld, en vooral kinderen met:

  • moedervlekken op de blootgestelde huid
  • een lichte haarkleur
  • gevallen van huidkanker in de familie

Als huisarts en vader van vier kinderen legt Jonathan Levy uit dat het “aan te raden is zonnecrème aan te brengen, zelfs als het regent. Het risico van zonnebrand vermindert er immers niet door, vooral niet voor kinderen. Bij jonge kinderen gaat alles veel sneller, ze lopen sneller zonnebrand op.” Jonathan Levy legt er ook de nadruk op dat je de zonnecrème al 20 minuten voor ze naar buiten gaan op de blootgestelde huid moet uitsmeren, voor een optimale bescherming tegen azonnebrand bij kinderen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zonnebrand bij kinderen: vergeet niet ze te laten drinken!

De lichaamstemperatuur van zowel kinderen als volwassenen schommelt over het algemeen rond de 37 graden. Als een kind tekenen van koorts begint te vertonen is de oorzaak vaak een te lange blootstelling aan de warmte van de zon.

Herinner je kind eraan dat het regelmatig moet drinken, ook al moet het daarvoor zijn spel onderbreken, want kinderen krijgen sneller een zonnesteek dan volwassenen. Maar de daarmee gepaard gaande hoofdpijn is onverdraaglijk voor hen... en dus ook voor de mama’s! Als je kind echt niet van water houdt, kun je het ook sap laten drinken dat een even hydraterende uitwerking heeft in het voorkomen van zonnebrand bij kinderen. En als ze sap morsen dat op de vloer van het terras gaat plakken, is het niet erg, want daar heb je een goed reinigend product voor.

Zonnebrand en kinderen: aangepaste kleding!

Ook kleren spelen een rol bij bescherming tegen zonnebrand bij kinderen. Kies eerder voor lichte kleuren en als het kan voor shirts met lange mouwen, het liefst in een goed ademende stof (zoals katoen).

Petjes en zonebrillen zijn evenmin onmisbaar om hun hoofdje en ogen te beschermen. Vergeet niet korte pauzes in de schaduw in te lassen, want ook voor activiteiten in de volle zon geldt het ‘met mate’ dat overigens ook voor een heleboel andere dingen opgaat.

En jij, hoe bescherm jij je kinderen tegen zonnebrand?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279