Veel leesplezier met je kind

Het jaar van… veel leesplezier met je kind

Boeken zijn niet alleen maar verplichte stof als huiswerk; boeken zijn leuk! Veel kinderen vinden het lezen niet leuk als ze de plaatjesboeken zijn ontgroeid. Wij bieden je een aantal tips om je de gewoonte van lezen niet verloren te laten gaan.


Tegen de tijd dat kinderen naar school gaan, zijn veel ouders al gestopt met het voorlezen. Dat kan zijn omdat het dagelijkse leven al vol genoeg zit – kinderen worden meer onafhankelijk of kijken nog tv voor het slapen gaan. Maar ook omdat veel ouders lezen zien als ‘leren’ en daarom denken dat hun kinderen wel genoeg hebben geleerd op een dag. Maar een verhaaltje voor het slapen gaan is zeker niet alleen voor de allerkleinsten!

Het ritueel behouden
Er zijn vele voordelen aan het blijven lezen met je kinderen; onderzoek wijst uit dat 9% van de kinderen tussen 8 en 11 en 20% van de kinderen tussen 12 en 15 jaar oud toegang hebben tot internet. Daarnaast hebben deze kinderen tot 4 verschillende elektrische apparaten in hun kamer (onder andere een spelcomputer, computer en televisie). Als het licht (en alle schermen) ’s avonds uitgaat en je neemt de tijd om even een boek te lezen met je kind, krijgt het de kans om even te kalmeren.

Niet elke avond lezen
Je hoeft niet elke avond met een boek op schoot; je kunt ook even bijkletsen voor het slapen gaan. Deze tijd ziet een kind echt als kwaliteitstijd met jou; alle aandacht is immers op je kind! Laat je zoon of dochter bepalen of je vanavond een verhaaltje leest, dat hij/zij zelf leest en jij luistert of dat je even bijkletst.

Welk boek dan?
Een boek lezen moet wel leuk blijven. Probeer daarom zoveel mogelijk boeken te vinden die niet alleen leerzaam zijn en goed voor de ontwikkeling van je kind, maar ook zeker leuk zijn om te lezen. Zeker als je kind naar school gaat, wordt de ‘literatuur’ daar wel behandeld. Maar maak het voor jezelf ook leuk om een boek te lezen met je zoon of dochter.
Daarnaast maakt het genre voor de ontwikkeling van je kind niet uit. Je kind leert te concentreren en heeft plezier tegelijk.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dan nog een paar losse tips:

  • Plaatjesboeken blijven leuk, ook als het kind al wat ouder is. Zeker de mooi geïllustreerde boeken blijven zorgen voor veel plezier.
  • Probeer niet te vergelijken met andere kinderen; lezen is geen competitie.
  • Geef het goede voorbeeld en blijf zelf ook lezen; magazines of boeken, als je er maar van geniet!
  • Bibliotheken zijn een leuke plek om je kinderen te laten rondkijken. Vele hebben een aparte ruimte voor kinderen waar verschillende evenementen worden georganiseerd.


Wij wensen je heel veel leesplezier!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279