Minder rivaliteit tussen broer en zus

Het jaar van… minder rivaliteit tussen broer en zus

Je kinderen houden niet op met vechten en blijven maar wedijveren om je liefde, het grootste cadeau of het mooiste speelgoed? Maak je geen zorgen: dat is helemaal normaal.


Jaloezie tussen broer en zus is een natuurlijk gegeven en zelfs noodzakelijk voor hun ontwikkeling. Ze moeten leren de liefde van de ouders te delen, zelfs als ze dit aanvankelijk niet kunnen begrijpen.

Sommige psychologen gaan er zelfs vanuit dat wanneer broers en zus té goed samengaan, dit mogelijk wijst op een probleem in de relatie met hun moeder of vader. De twee spannen dan samen tegen één of zelfs beide ouders...

Toch moet je oppassen dat de jaloezie tussen broers en zussen binnen de perken blijft. Een ziekelijk jaloers kind is een kind zonder zelfvertrouwen. Het vraagt bevestiging van de ouderliefde en van alles dat hem of haar iemand maakt dat die liefde waardig is.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je moet elk van je kinderen dus laten voelen dat het uniek is, met eigen specifieke kwaliteiten. Je kunt je voorstellen dat zinnen als ‘waarom ben je niet wat meer zoals je broer?’ uit den boze zijn.

Het is bovendien belangrijk de kinderen te tonen - en regelmatig te herhalen - dat je van ze houdt, en dit op eenzelfde manier tegenover elk kind. Want zoals we allemaal weten: ouderliefde wordt niet gedeeld door het aantal kinderen. Er is evenveel voor alle kinderen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Klopt helemaal wat jullie schrijven maar mijn oudste twee zijn 21 en 19 jaar en bekvechten nog net zo hard als dat ze jonger waren

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279