Haar eerste festival: zo overleef je het als moeder

Haar eerste festival: zo overleef je het als moeder

Gaat je dochter binnenkort voor het eerst naar een festival? Met deze handige tips bereid je haar én jezelf perfect voor – zodat je het ook als moeder overleeft!


Ooit komt de dag dat je dochter de grote vraag stelt: “Mama, mag ik met mijn vriendinnen naar Pinkpop?” Voor je in paniek meteen “Néé” roept, lees eerst even deze tips. Want als je je goed voorbereidt, kun je je dochter met een gerust hart laten gaan.

 • Laat haar een centje bijdragen
  Nee, goedkoop zijn grote festivals zeker niet. Spreek daarom met je dochter af dat zij (een deel van) haar ticket zelf betaalt. Zo is ze extra gemotiveerd om een bijbaantje te zoeken, want hoe meer geld ze verdient, hoe langer ze op het festival kan blijven. En eerlijk is eerlijk: ze heeft meteen ook een goed argument om jouw bezwaren (“Te duur!”) van tafel te vegen.

 • Kies voor openbaar vervoer
  Festivals en files gaan jammer genoeg vaak hand in hand. Check daarom hoe je dochter er met het openbaar vervoer het makkelijkst kan komen. Bijna alle grote festivals hebben afspraken met de NS en vaak worden er speciale treinen en pendelbussen ingezet. Die zorgen ervoor dat festivalgangers dicht bij de ingang worden afgezet. Zeker ook een aanrader als je je zorgen maakt dat je dochter met een onervaren chauffeur mee moet rijden.

 • Spreek vaste belmomenten af
  Verwacht niet dat je dochter je elk uur een appje stuurt of je met oorverdovende muziek op de achtergrond uitgebreid te woord staat. Spreek daarom af dat ze je twee keer per dag op vaste tijdstippen appt, sms’t of belt. Dan weet jij zeker dat alles in orde is, en zij hoeft niet constant aan haar ongeruste moeder te denken.
 • Kies de juiste kleding
  Wat trek je aan op een festival? Zelfs als je dochter een fashionista is, is makkelijk en kreukvrij toch de beste keuze. Blijft ze op het festival kamperen, hou er dan ondanks veelbelovende weerberichten altijd rekening mee dat de zon het kan laten afweten. Een warme trui en broek voor ‘s avonds zijn een must. En als het de hele tijd regent, wil ze de volgende dag toch niet diezelfde klamme jeans aan? Neem van tevoren eens een kijkje in een outdoorwinkel waar je trendy spullen vindt in lichtgewicht hightech materialen die zo weer opdrogen of zelfs bestand zijn tegen uv straling.

 • Pak een festivaltas
  Dit stopt ze allemaal in haar rugzak: een waterdichte regencape, waterdichte schoenen of rubberlaarzen die haar voeten droog en moddervrij houden, tampons zoals Tampax Compak Pearl, een hoedje tegen de zon en natuurlijk zonnecrème en een zonnebril. Ook handig is Gillette Venus Snap, een compact scheerapparaat dat korte metten maakt met stoppeltjes op haar benen. Epileert ze haar benen? Dan is de Braun Silk-épil 5 Wet & Dry een goede keuze vóór vertrek: ze kan het apparaat zowel droog als onder de douche gebruiken voor een gladde huid tot wel 4 weken lang. 
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De grootste festivals op ’n rijtje:

 • Pinkpop: het oudste popfestival van Nederland en het langstlopende terugkerende festival ter wereld.
  Muziekgenre: pop, rock.
  Waar: Landgraaf.
 • Lowlands: interessant festival met niet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip.
  Muziekgenre: alternatief.
  Waar: Biddinghuizen (Walibi Holland).
 • Best Kept Secret Festival: festival voor iedereen met een mix van muziekstijlen.
  Muziekgenre: indie, rock, folk, hiphop en elektronica.
  Waar: Hilvarenbeek (Beekse Bergen).
 • Down the Rabbit Hole Festival: flower power-festival met activiteiten zoals vlotten bouwen en een open podium.
  Muziekgenre: alternatief.
  Waar: Ewijk (De Groene Heuvels).
 • Solar Weekend: het creatiefste festival van Europa.
  Muziekgenre: allerlei.
  Waar: Roermond.
 • DGTL Festival: het Amsterdamse nachtleven, de openluchteditie.
  Muziekgenre: techno.
  Waar: Amsterdam.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279