Gezonde snoep is extra energie voor studerende tieners

Gezonde snoep is extra energie voor studerende tieners

Wanneer je kinderen zich moeten voorbereiden op toetsen ex examens wil je ze graag een steuntje in de rug geven? Vervang het snoep in de kast door hersenstimulerend lekkers waardoor ze meer energie krijgen en de hele dag geconcentreerd kunnen blijven.


Om in de periode van toetsen en examens de hele dag geconcentreerd te blijven is het van belang dat je tieners voldoende voedingstoffen binnenkrijgen en dat ze het hongergevoel tussen de maaltijden door met suikervrij snoep stillen. Voor een gezond tussendoortje mik je dus vooral op snoeperijen die langdurig energie verschaffen.

Noten

Tja, iedereen weet dat noten veel vet bevatten… Maar er zijn gezonde en ongezonde vetten: zo bevatten noten veel meervoudige onverzadigde vetzuren en omega-3 waardoor het een voortreffelijke voedingsbron is, en bovendien uitstekend voor je brein. Noten zijn ook super voor het bestrijden van stress. Paranoten, bijvoorbeeld, bevatten selenium terwijl amandelen, cashewnoten, pistache en hazelnoten veel ijzer bevatten. Stop dus wat van deze breinstimulerende en energierijke voeding in de tas van je kind om het te helpen de hele dag door wakker te blijven!

Droge vruchten en granen

Veel graanrepen bevatten geraffineerde suikers. Geef daarom de voorkeur aan zonnebloempitten (die veel omega-6 bevatten), abrikozen of rozijnen die veel ijzer en calcium bevatten en je energieniveau de hele dag op peil houden!

Zwarte chocolade

Een paar lepels pure chocoladepasta met een hoog cacaogehalte brengen ijzer in het organisme en bevorderen de concentratie. Het snoepen van zwarte chocolade geeft je energie en heeft een antioxiderend effect. Voor het schoonvegen van de vloer na het maken van je eigen chocoladepasta, haal je Mr. Proper tevoorschijn, met hem is de klus snel geklaard!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bananen

In rijpe bananen is het meeste zetmeel omgezet in suiker waardoor ze makkelijker verteerbaar zijn. Als je kind zin heeft in een snoepje, geef het dan eerder een banaan en een handjevol noten in plaats van gebakjes: energieboost verzekerd!

Haver

Haver is de ultieme krachtvoeding die het cholesterolgehalte verlaagt en vezels, vitamine B en E, ijzer en zink bevat. Koekjes met haver geven energie voor de hele dag. En de boterhammetjes van je kind besmeer je beter met amandelpasta dan met boter.

Appels

Appel bevorderen niet alleen de spijsvertering, maar het is ook snoep zonder suikerwaar je energie van krijgt!

En jij, welke tussendoortjes geef jij je kind mee zodat het de hele dag barst van de energie?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015