De juiste tafelmanieren

De juiste tafelmanieren

Hoe belangrijk vind jij goede tafelmanieren? Lekker in het Leven neemt je mee in de wereld van etiquette en tafelmanieren.


Waarom etiquette?
Elke cultuur en elk gezin heeft zo zijn eigen overtuigingen over 'goede manieren'. Zo heb jij ook bepaalde manieren van huis uit meegekregen. De gedachte achter etiquette is dat je andere mensen respecteert, simpelweg door je netjes te gedragen. Tafelmanieren zijn dikwijls vanuit praktische redenen ontstaan. Zo mag je etenswaren die lastig met mes en vork te eten zijn, denk aan kippenpootjes of een tompoes, gewoon met je handen eten.

Servet en wijn drinken
Iedereen weet dat je aan tafel niet mag smakken, boeren of tussentijds van tafel gaan. Maar wist je ook dat je tijdens het eten eigenlijk altijd een servet op je schoot moet leggen? Niet alleen om vlekken op je kleding te voorkomen, maar ook om je lippen droog te deppen voordat je een slokje (wijn) neemt. Zo blijft de rand van jouw glas schoon. Pak je wijnglas ook altijd bij de steel en niet bij de kelk vast. Waarom? Omdat de warmte van jouw handen de wijntemperatuur én smaak kan beïnvloeden.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gastvrouw of gespreksdame?
Als gastvrouw (of heer) heb je de rol om het jouw gasten naar hun zin te maken. Niet alleen met lekker eten, maar ook met een leuke conversatie. Merk je dat het stil wordt aan tafel? Probeer het gesprek dan weer op gang te brengen door een nieuw onderwerp aan te snijden of een algemene vraag te stellen. Tip: praat tijdens een etentje liever niet (te veel) over werk, politiek of geloof. Zo voorkom je dat mensen zich ongemakkelijk voelen als blijkt dat andere gasten er heel andere gedachten over op na houden.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279