Creatieve manieren om je kinderen hun huidhoudelijke taken met een lach te laten doen

Creatieve manieren om je kinderen hun huishoudelijke taken met een lach te laten doen

Ontdek de opvoed tips van Jennifer Chung om uw kind netjes op te voeden en mee te laten helpen in het huishouden. Je zult versteld staan van het resultaat!


Welke moeder of vader wenst niet dat een magische oppas zijn of haar kinderen zingend kan laten opruimen en dat ze het ook echt leuk vinden? Helaas bestaat zulke magie niet en lukt het veel ouders niet om de kinderen mee te laten helpen in het huishouden.

Jennifer Chung is een expert op oudergebied en medeoprichter van een online community gericht op een gezonde levensstijl. Ze heeft haar 3 jarige dochter netjes opgevoed en een handige lijst met opvoedmethoden voor verschillende leeftijden opgesteld zodat andere ouders er ook van kunnen profiteren. Je zult versteld staan van het resultaat wanneer je deze tips thuis uitprobeert.

  1. Wanneer kinderen jonger dan 18 maanden zijn, neemt speelgoed het huis over. Op deze leeftijd willen ze graag helpen. Jennifer stelt voor om gebruik van deze fase te maken. “Vraag of ze je willen helpen voordat het bedtijd is of tijd is om in bad te gaan”. Ruim samen de boeken en het speelgoed op. En laat vooral zien hoe trots je bent als ze het hebben opgeruimd. Geef ze een applaus of maak gebruik van stickers als beloning.
  2. Maak een routine voor de klusjes in huis. “Wat je ook kiest, wees consequent”. “Het opmaken van het bed elke ochtend kan bijvoorbeeld een routine zijn”. Maak je eigen bed op en help daarna uw kind. Houdt in gedachte dat een drie jarig kind niet over dezelfde vaardigheden beschikt als dat van zijn of haar oudere broer of zus.
  3. Wanneer de kinderen naar de basisschool gaan, kan een beloning een goede stimulans zijn. Maak een lijstje met klusjes die gedaan moeten en deel taken aan iedereen het in gezin uit. Zet bij elke klus die naar tevredenheid afgerond is een vinkje. Trek een bepaald percentage van de beloning af als de klus slordig of zelfs niet gedaan is.
  4. Televisie en video games kunnen het leven van een tiener overheersen. Jennifer adviseert om een bepaalde tijdslimiet aan een klus te geven. Wanneer taken niet zonder ruzie worden gedaan, hou dan wat “vrije tijd” in totdat ze wel samenwerken.
  5. Ongeacht de leeftijd, mogen klusjes nooit als straf voor slecht gedrag gebruikt worden. Helpen met huishoudelijke taken leert kinderen verantwoordelijk te zijn. Huishoudelijk werk is een noodzakelijk onderdeel van het leven volgens Jennifer.
  6. Maar schoonmaken hoeft geen sleur te zijn. “Zet muziek op waar goed op gedanst kan worden”. Muziek maakt van het schoonmaken een feestje. Schoonmaken zal uiteindelijk een routine worden waar iedereen naar uitkijkt.
  7. Maak een wedstrijd wie als eerst zijn klusjes afheeft. Jennifer: “Een competitie kan huishoudelijk werk minder saai maken”.
  8. Deel schoonmaken op in kleine klussen zodat ze minder afschrikkend zijn. “Doe dit bijvoorbeeld aan de hand van een timer. Zet de timer op 15 minuten zodat niemand het gevoel heeft oneindig bezig te zijn met schoonmaken. Als de taken nog niet voldaan zijn, neem dan een korte pauze en zet de timer weer op 15 minuten”.
  9. Een andere strategie is het houden van een speurtocht. “Verstop geld zodat de kinderen dit moeten zoeken. Stop het geld op plekken waar ze het niet verwachten, zoals onder hun bed, op de bodem van een meubel of plak het ergens aan vast”.
  10. Tot slot, adviseert Jennifer om taken tussen de kinderen af te wisselen. “Dit zorgt er niet alleen voor dat de kinderen niet verveeld raken, maar het zorgt er ook voor dat de kinderen nieuwe vaardigheden leren. De kinderen zullen zich meer volwassen voelen wanneer ze nieuwe verantwoordelijkheden krijgen”.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kinderen, ongeacht de leeftijd zullen een leuke activiteit na het schoonmaken waarderen. Zelfs volwassenen hebben iets leuks verdiend na een dag hard werken.

Lees hier hoe je een schoonmaakrooster voor het hele gezin maakt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279