Een reis voorbereiden met handige reistips

Een reis voorbereiden met handige reistips

Als je de vakantie goed wilt voorbereiden vind je hier een lijst van dingen die je zeker niet mag vergeten wanneer je op reis gaat!


Met deze beautytips voor onderweg en tips voor een zomerse make-up kun je alvast een beginnen dromen over je reis. Als je aan reizen denkt wil je ook weten hoe je snel en efficiënt je tas of koffer moet pakken. Gelukkig heeft Lekker in het Leven handige tips voor een efficiënte voorbereiding van een reis, met de auto of het vliegtuig!

Een reis voorbereiden, hoe doe je dat?

Hoe je ook reist, er bestaan enkele handige tips voor een goede voorbereiding van je reis:

 • Ga eerst goed na of je alle inentingen hebt gehad die nodig zijn voor je reis. De huisarts is degene die je hierover kan geruststellen. Ga ook na of je een geschikte reisverzekering hebt.
 • Kijk voor je vertrek overal in huis goed na of alle ramen en deuren goed gesloten zijn, en als je een inbraakalarm hebt, vergeet dat dan niet aan te zetten. Een reis voorbereiden houdt ook in dat je eventueel een timer instelt zodat sommige lampen in huis op bepaalde uren aangaan. En het kan ook wijs zijn om een buur te vragen je brievenbus zo nu en dan te legen.
 • Vergeet niet dat je een heleboel dingen op de plaats van bestemming zult kunnen kopen, zoals luiers voor de baby. Je zult zin hebben ze mee in de koffers te stoppen, maar het is veel handiger om na aankomst een pak te kopen.

Een autoreis voorbereiden

Autoreizen zijn altijd een groot avontuur voor het gezin, maar hoe langer de voorbereiding van de reis van tevoren is gebeurd, des te minder zul je voor nare verrassingen komen te staan! Enkele tips:

 • Zorg voor een degelijke nachtrust voor je de auto instapt. Je moet immers heel lang alert blijven.
 • Bij het uitstippelen van de route moet je een paar uur voorzien voor rust en stretchoefeningen, vooral als je van tevoren weet dat de rijomstandigheden zwaar zullen zijn. Te laat komen voor een groot evenement kan stressend en vermoeiend zijn, dat heb je niet nodig als je aan het stuur van de auto zit!
 • Neem een noodset voor in de auto mee: startkabels, isoleerdekens, een spraybrandblusser, een veiligheidshesje, een veiligheidsdriehoek en niet te vergeten een verbanddoos. Snacks, water en aspirine moeten ook binnen handbereik zijn.
 • Wees er absoluut zeker van dat de auto in goede staat verkeert voor de reis: remmen, accu, bandenspanning, vloeistoffen, zekeringen en lampjes. Peil af en toe de olie.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een treinreis voorbereiden

De beste manier voor het voorbereiden van een treinreis vind je in deze tips:

 • Gebruik de tijd dat je in de trein zit om je verplaatsingen op de plaats van bestemming zo goed mogelijk te plannen en van tevoren te organiseren.
 • In functie van de reis zou het kunnen dat de opties in termen van voedsel aan boord van de trein beperkt zijn. Dat moet je van tevoren voorzien en zo nodig een snack klaarmaken en inpakken. En vergeet niet: je tanden poetsen doe je na elke maaltijd!
 • Voor een goedevoorbereiding van een reis is het ook belangrijk na te gaan welke limieten je worden opgelegd door het transportmiddel. Welke bagage is toegestaan? Is er gratis wifi aan boord?

Een vlucht voorbereiden

Vliegen is sneller maar vergt niet minder voorbereiding. De reistips voor een vlucht improviseer je niet. Met deze ideetjes kun je ook in een vliegtuig zen blijven:

 • Zorg ervoor dat je op tijd op de luchthaven aankomt. Om stress te vermijden bij het veiligheidscontroles is het geen luxe om 3 uur te voorzien voor internationale vluchten.
 • Als je vlucht ’s ochtends vroeg vertrekt en je budget het toestaat, waarom zou je dan niet een nachtje in een hotel vlakbij de luchthaven boeken voor de nacht voor de vlucht? Dat is een manier om voldoende slaap te krijgen en minder te stressen.
 • In de cabine is de lucht erg droog (vochtigheidsgraad van maar 10-20%). Daarom is het van het grootste belang voldoende te drinken. Als je last hebt van reisziekte kun je het beter op water en sapjes houden.

Dit waren maar een paar reistips, die je al een heel eind verder helpen bij de voorbereiding van je reis!

En jij, wat zou jij aanbevelen om een reis voor te bereiden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Erwin

Erwin

gemeld

Nuttig deze Enquête over de speciale verkeersregels in de vakantielanden. Dat kan heel wat (financiële) ellende besparen. Ik wist gelukkig alle vragen, maar nadien heb ik nog eens via de anwb alle verkeersregels doorgelezen voor de 3 landen die ik de komende zomewrvakantie wil bezoeken en ja, er waren verkeersregels waarvan ik het bestaan niet wist.

 • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279