Acht tips voor een opgeruimd bureau

Acht tips voor een opgeruimd bureau

Hoe netter de werkruimte, hoe minder afleidingen, hoe meer productiviteit. Wat dacht je ervan om dit principe toe te passen op het bureau dat je kinderen gebruiken om hun huiswerk aan te maken? Als je het perfecte bureau hebt gekozen (interlink naar artikel “kies een bureau”) voor je kind en de ideale maat en instellingen van de stoel hebt gevonden, probeer dan deze opruimtips om hun werkruimte georganiseerd te houden. 
Een opgeruimd bureau oogt niet alleen beter, het helpt kinderen ook bij het huiswerk maken. Meer productiviteit, aandacht en concentratie (vanwege minder afleidingen), een betere fijne motoriek en betere houding – wat wil je nog meer?

Top tips:

  • Zorg voor wat opbergruimte voor papier en schrijfspullen (interlink naar how to pencilbox) Nette kartonnen dozen, koekblikken en kratten zijn hier ideaal voor.
  • Zorg voor de onmisbare basisspullen om huiswerk te organiseren zoals een nietmachine, paperclips, mapjes, post-its en een perforator. 
  • Hang een prikbord boven het bureau voor briefjes en notities. 
  • Zet een prullenbak onder het bureau. 
  • Zet een doosje hygiënische doekjes op het bureau zodat het bureau weer netjes kan worden gemaakt na het huiswerk maken. 
  • Zorg voor een boekenplank waar mappen en schoolboeken kunnen worden bewaard. 
  • Beperk afleidingen tot een minimum: zaken zoals speeltjes, decoraties en fotolijstjes leiden allemaal af van huiswerk. 
  • Moedig je kind aan om regelmatig papier weg te gooien dat niet meer nodig is door een oud papierbak neer te zetten. 
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lidNog meer leuke tips:

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015