Always #LikeAGirl - Keep Playing

Gezin
27/04/2021
Always wil dat meisjes blijven sporten, omdat sporten van cruciaal belang is in de ontwikkeling van zelfvertrouwen.

Help Always het zelfvertrouwen onder meisjes te vergroten door meisjes aan te moedigen to Keep Playing #LikeAGirl. Hoe vaak hebben we de commentaar gehoord zoals "meisjes horen die sport niet te doen" of hebben we meisjes zien spelen met halfgevulde tribunes? Welke impact heeft dit op meisjes en hun motivatie om te sporten? Tegenwoordig voelen 7 van de 10 meisjes zich niet thuis in de sportwereld.

Ze voelen de druk om aan bepaalde maatschappelijke verwachtingen te voldoen. Niet gek dus dat hun zelfvertrouwen daalt tijdens de puberteit en dat de helft stopt met sporten. En dat terwijl sporten juist het zelfvertrouwen van meisjes vergroot!

Always wil dat meisjes blijven sporten, omdat sporten van cruciaal belang is in de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Sterker nog, recent onderzoek van NHCS wijst uit dat bij vrouwen tussen 18 tot 24 jaar die regelmatig aan sport doen, de kans zich zelfzeker te voelen tweemaal groter is dan bij vrouwen die helemaal niet sporten! En toch doet de maatschappij niks om meisjes aan het sporten te houden. Always wil daar verandering in brengen.

Always nodigt iedereen uit om samen de regels te veranderen en ervoor te zorgen dat meisjes blijven sporten. Al meer dan drie decennia lang ondersteunen we meisjes over de hele wereld door ze te onderwijzen over de puberteit en hun cyclus, zodat ze zich zelfverzekerd voelen. Dus doe met ons mee in de strijd om onzekerheid onder meisjes in de puberteit tegen te gaan en meisjes aan te moedigen om Niet Te Stoppen #LikeAGirl.