6 goede voornemens voor het hele gezin

Gezin
27/04/2021
Samen met je man en kinderen een plan opstellen helpt je om je eraan te houden en je kinderen te leren doelen te stellen!

1e voornemen: vaker samen naar buiten gaan

Zonder op expeditie te gaan, kun je de band met je kinderen versterken door samen naar buiten te gaan en te genieten van openluchtspelletjes. Als je kinderen al wat ouder zijn, kun je samen aan sport doen. Maak je geen zorgen als je daarbij je kleren vuil maakt: met Ariel PODS zijn alle vlekken snel verwijderd.

2e voornemen: samen het huishouden doen

Verdeel de huishoudelijke taken! Als nog niet alle gezinsleden deelnemen aan de dagelijkse karweitjes en het onderhoud van het huis of appartement, neem dan snel dit voornemen. Zo kun je niet alleen samen tijd doorbrengen, maar ook een babbel doen terwijl je de afwas doet of de was ophangt. Degene die voordien gewoonlijk meer klusjes deed, kan op deze manier ook genieten van wat meer tijd voor zichzelf.

3e voornemen: een wekelijks ritueel instellen

De verschillende agenda’s maakt het niet altijd mogelijk om elke avond samen te eten. Prik een weekdag of een moment in het weekend om samen met je gezin door te brengen, een film te bekijken of gezelschapsspelletjes te spelen! Kies een activiteit die jullie allemaal leuk vinden en dichter bij elkaar brengt.

4e voornemen: minder tijd voor beeldschermen

Plan momenten zonder telefoons of schermen, bijvoorbeeld wanneer jullie samen eten, om meer van het samenzijn te genieten. Dit goede voornemen geldt voor alle gezinsleden, vooral voor de volwassenen en de tieners! Maar je kunt het ook toepassen op de kleintjes: geef ze geen vrije toegang tot spelletjes op je telefoon, want de neveneffecten van schermen kunnen nefast zijn. Verminder ook je persoonlijke schermgebruik en concentreer je op je kinderen wanneer ze om jouw aandacht vragen.

5e voornemen: écht samen eten

Neem met z’n allen het besluit om niet meer ieder apart of hap-slik-weg te eten. Verbied ook alle schermen aan tafel en geniet daarentegen van het avondeten met je gezin, waarbij iedereen rustig aan tafel komt zitten en aan de anderen vertelt hoe de dag is verlopen. Uit sommige studies blijkt zelfs dat kinderen beter eten en hogere schoolresultaten behalen wanneer ze met hun ouders aan tafel eten en babbelen.

6e voornemen: leuke herinneringen koesteren

Je kinderen groeien snel op … Later zullen ze je er dankbaar voor zijn dat je de tijd hebt genomen om leuke foto’s of video’s te maken van jullie gezellige momenten van samenzijn. Denk daar dus aan en vergeet ook niet om enkele afdrukken te maken. Die kun je nu al aan je kinderen geven of inlijsten om een vrolijke toets aan te brengen in je interieur!

En jij, welke goede voornemens zou jij samen met je gezin nemen?