Vier moederdag met 3 generaties

Gezin
27/04/2021
Leve oma, moeder én dochter! Hoe vier je moederdag met 3 generaties? Ontdek onze tips voor een onvergetelijke dag.

Moeders hebben veel invloed. Haar stijl, haar kijk op het leven, haar werk, haar kookkunsten: vaak vormt het de basis van hoe je zelf in het leven staat. En zij is op haar beurt weer beïnvloed door haar eigen moeder. Ben je intussen zelf ook moeder? Dan ben jij het voorbeeld voor je kinderen. Wat is er dus leuker dan Moederdag vieren met oma, mama én kids? Maak er samen een gezellige familiedag van. Haal herinneringen op aan vroeger, en vergeet op de dag zelf geen foto te maken. En vooral: geniet van elkaar. Lekker in het Leven wenst jullie een heel fijne Moederdag samen!

Lekker eten: brunch of een tussendoortje in de middag

Nodig je de familie uit voor een uitgebreide Moederdagbrunch? Met onze recepten tover je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Als jullie geen vroege vogels zijn, kan je er ook voor kiezen om pas in de middag samen te komen. Trakteer je gasten dan bijvoorbeeld op feestelijke flensjes met frambozen. Of serveer hartig én zoet: tapas zoals frittata, bruschetta of toast als hartige hap. Wentelteefjes, cake of zelfgebakken chocoladekoekjes om het zoet te houden. En dat vieze tafelkleed? Daar weet het Lenor Pearls wasmiddel wel raad mee.

Tip > Moederdag is dé gelegenheid bij uitstek tijd om jullie legendarische familierecepten te bundelen in een iconisch familiekookboek.

Verhalen uit de oude doos

De kans is groot dat jouw leven als moeder er nu heel anders uitziet dan het leven van je oma toen ze jouw leeftijd had. Moederdag is een ideaal moment om met z’n allen door fotoalbums te bladeren en over vroeger te praten. Er zullen gegarandeerd boeiende verhalen voorbijkomen die jullie nog lang zullen navertellen!

Samen een stamboom maken

De hele familie bij elkaar? Dat is het ideale moment om eindelijk aan die stamboom te beginnen. Erover praten met je ouders en grootouders is een goede start. Net als snuffelen in oude dozen en fotoalbums. Trouwboekjes, rouwprentjes en geboortekaartjes bevatten een schat aan informatie om je familiegeschiedenis in kaart te brengen. Altijd leuk!

Geen Moederdag zonder bloemetje

Een boeket bloemen, daar wordt iedereen blij van! Welke stijl is jullie favoriet? Met deze ideeën zetten jullie straks een prachtig, zelf samengesteld boeket op tafel. Gaan jullie met de jongste kinderen voor een kunstig boeket? Of gaan jullie er liever op uit voor een gezellige wandeling om dan thuis te komen met zo’n mooi en nonchalant landelijk exemplaar?

Tussendoor heb je misschien nog wat tijd over om samen een kunstwerk te maken? Zo’n origineel silhouetschilderij met schaduwomtrekken bijvoorbeeld. Heel eenvoudig, maar met een fantastisch resultaat. Daar doe je alle moeders ongetwijfeld een groot plezier mee!

En jij, hoe vier jij Moederdag?