Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

6 ideeën voor moeder-dochteractiviteiten

6 ideeën voor moeder-dochteractiviteiten

0
Heb je zin om een intiem moment met je dochter te beleven? Dit zijn 6 ideeën voor activiteiten die moeders met hun dochters kunnen doen.

Niets gaat boven een intiem moment met je kind, om jullie relatie te versterken of eventueel te herstellen. Laat je verbeelding je in de steek? Om je hierbij te helpen, krijg je van ons 6 ideeën voor moeder-dochteractiviteiten.

Een spa onder vier ogen

Voor een moment van samenhorigheid met je dochter gaat er niets boven een middag cocoonen onder meiden! Veel schoonheidsinstituten bieden aangepaste verzorging aan, specifiek voor kinderen en tieners. Denk aan massages, gezichtsverzorging, voet- en handverzorging. Je opgroeiende dochter zal het fantastisch vinden om eens uitgebreid vertroeteld te worden. Je zou ook je eigen badkamer een halve dag kunnen omtoveren in spa. Koop vooraf enkele schoonheids- en verzorgingsproducten van leuke merken en test ze samen uit! Dit is een heerlijke moeder-dochteractiviteit.

Een creatieve activiteit voor moeder en dochter

Het is niet altijd evident om ideeën te vinden voor een leuke activiteit met kinderen. Heb je al gedacht aan iets creatiefs? Wees gerust: je hoeft geen Picasso te zijn om het beregezellig te maken. Haal de waterverf en penselen boven en bereid je voor op een moment van ontspanning met je dochter. Als het weer het toestaat, kun je deze kunstzinnige middag in een park of aan de rand van een meer organiseren. Met een lekkere picknick wordt het compleet. Als je kunt naaien, breien, haken, punniken of knutselen, dan is dit je kans om het aan je dochter te leren. Later zal je meisje zich dit intieme moment met jou zonder twijfel herinneren.

Tuinieren laadt je batterijtjes op tijdens corona

Zoek je een activiteit om samen met je dochter te doen zonder coronarisico? Denk aan tuinieren! Deze activiteit kun je zonder mate met je dochter doen. Woon je in een appartement of in een huis met een tuin? Om het even! Je hebt geen grote tuin nodig. Aan enkele potten, een zak potaarde en wat plantjes of zaden heb je al genoeg. Dit is een kans om je dochter iets bij te leren over planten en bloemen.

Samen koken

Regent het buiten? Dan is dit een geschikte middag om een heerlijke taart te bakken! Stel je meisje voor om het samen te doen. Zij kan zich bezighouden met het breken van de eieren, terwijl jij het deeg omroert. Laat wat deeg aan de pannenlikker en in de kom over, zodat je dochtertje het kan aflikken: alle kinderen houden daarvan! Bakken en koken is een ideale activiteit om een gezellig privémoment met je dochter te beleven.

Een yogales voor complete ontspanning

Yoga heeft ook voor jonge kinderen veel voordelen. Ze krijgen een beter lichaamsbewustzijn en worden er compleet rustig van. Vraag je dochter mee op de mat! Dim het licht, steek enkele kaarsen aan, zet zachte muziek op en begin aan een uurtje yogales met je dochter voor een ontspannende time-out.

Een nachtje onder de tent slapen

Kinderen zijn er dol op! Bovendien is het een goed idee om wat tijd in de natuur door te brengen, ver van de dagelijkse drukte, elektronica en schermen. Ga op zoek naar een geschikt plekje waar jullie je allebei goed voelen en geniet van dit uitstapje met je dochter om geheimpjes uit te wisselen en enkele jeugdherinneringen met haar te delen. Voor een moment van complete verstandhouding!

Doordeweeks ontbreekt het je vaak aan tijd om de band met je kind aan te halen. Deze 6 moeder-dochteractiviteiten, die je heel makkelijk kunt organiseren, stellen je in staat het contact met je kleintje duurzaam te verbeteren en te versterken.

En jij, welke moeder-dochteractiviteiten wil jij met ons delen?

Mis geen enkele tip voor je kinderen en registreer bij Lekker in het Leven.

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies