Wanneer wordt je dochter voor het eerst ongesteld?

Wanneer wordt je dochter voor het eerst ongesteld?

Hoe weet je wanneer je dochter voor het eerst ongesteld zal worden?


Wanneer wordt je dochter voor het eerst ongesteld?
Zou het niet fijn zijn als je precies wist wanneer je dochter voor het eerst ongesteld wordt? Op die manier zouden jullie allebei 100% voorbereid kunnen zijn. Helaas kan niemand er een exacte datum op plakken (tenzij je een glazen bol hebt!). Wat we je wel kunnen vertellen zijn de signalen waar je op kunt letten.

Die eeuwenoude vraag

Hoewel de meeste meisjes voor het eerst ongesteld worden als ze tussen de 11 en 13 jaar zijn, kan het ook al beginnen vanaf hun 8e of zelfs pas als ze 16 zijn.
Dit betekent dat je op leeftijd alleen niet helemaal af kunt gaan om te bepalen wanneer je dochter voor het eerst ongesteld gaat worden!

Signalen om op te letten

Het goede nieuws is dat je dochters menstruatie niet volledig uit de lucht komt vallen. Haar lichaam zal van te voren enkele aanwijzingen geven (vertel haar dat deze aanwijzingen in willekeurige volgorde kunnen gebeuren).

  • Borsten – Ze zal borstjes krijgen (borsten kunnen drie tot vier jaar nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen). Over het algemeen zal ze haar menstruatie een of twee jaar nadat haar borsten zich beginnen te ontwikkelen krijgen.
  • Schaamhaar – Vlak nadat haar borsten zich beginnen te ontwikkelen, zal ze ook schaamhaar beginnen te krijgen. Het zal eerst zacht en dun zijn en later dikker worden. Ongesteldheid begint over het algemeen een jaar of twee nadat ze schaamhaar begint te krijgen.
  • Afscheiding – Ze zal met een vaginale afscheiding te maken krijgen die wit of gelig is. Misschien wilt ze dan wel al beginnen met Always inlegkruisjes om haar ondergoed te beschermen. Haar menstruatie begint binnen enkele maanden na het begin van deze afscheiding.
Always Maxi Profresh Night Maandverband Menstruatiecyclus SI01
ALWAYS Maxi ProFresh Night maandverband

Ontdek ALWAYS Maxi maandverband

Ontdek nu!

Er vroeg bij zijn

Rekening houdend met het feit dat meisjes op hun achtste al ongesteld kunnen worden, is het logisch om ‘het gesprek’ beter te vroeg dan te laat aan te gaan. We verzamelden alles dat je moet weten over hoe je met je dochter kunt praten over de puberteit en hoe je haar welzijn in deze lastige fase kunt helpen verbeteren en de vragen die ze wellicht heeft.

Je kunt je dochter ook voorbereiden door alvast bescherming als Always in te slaan.

Stel voor dat ze wat inlegkruisjes in haar tas bewaart voor het geval ze ongesteld wordt terwijl ze onderweg is. Misschien wil ze zelfs een extra onderbroekje in haar boekentas of kluisje bewaren. Ze zal deze tips (en haar proactieve moeder!) zeker waarderen zodra ze voor het eerst ongesteld wordt.

Deel je gevoelens

We horen graag hoe jij denkt jouw dochter voor te bereiden op haar eerste menstruatie. Je kunt er wellicht andere moeders mee helpen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015