Jouw dochter wordt een vrouw

Jouw dochter wordt een vrouw

Kleine meisjes worden groot, dus jouw dochter ook. Haar lichaam verandert en er gaat een wereld voor haar open. Als moeder speel je een belangrijke rol in dit proces.


Van meisje naar vrouw

Jouw dochter wordt een jonge vrouw en haar lichaam bereidt zich voor op het krijgen van kinderen. Dit klinkt als je het hardop zegt misschien een beetje raar, vooral als jouw dochter nog op de lagere school zit en nog echt een kind is. Je kunt tegen je dochter ook spreken over ‘een vrouw worden’ in plaats van ‘moeder worden’. Dat klinkt net even wat anders.

Wie ben ik?

Terwijl jouw dochter haar nieuwe lichaam probeert te accepteren is ze ook bezig uit te vinden wie ze is en wat haar plek in de wereld is. Ze laat haar kinderleven voor wat het is en ontdekt het leven van een jonge vrouw: vol mogelijkheden en uitdagingen. Dit is een spannende, maar ook verwarrende periode. Jij, als moeder, kunt haar helpen door goed naar haar te luisteren en haar de ruimte te geven.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vriendjes en zo

Tja, kleine meisjes worden groot en dus ook verliefd! Voor je het weet heeft ze verkering en neemt ze die leuke jongen mee naar huis. En dan komt uiteindelijk ook de vraag of hij mag blijven slapen. Jouw antwoorden en regels vertellen veel over jezelf. Hoe sta je tegenover seks op jonge leeftijd en wat weet je van Soa’s? Geef aan dat je openstaat om over seks en voorbehoedsmiddelen te praten en dat ze alles aan je kan vragen. Ook wanneer jij voor het eerst met iemand naar bed ging. Misschien heb je niet overal een antwoord op (of wil je niet alles vertellen), maar dat kun je dan gewoon eerlijk zeggen. En leg jouw dochter ook uit dat ze voorzichtig met camera’s om moet gaan. Een (gênante) foto of filmpje staat met één klik op het internet. Leer jouw dochter dus dat het belangrijk is om haar grenzen aan te geven: “nee is nee”.

Loslaten

Een nieuwe fase in het leven van jouw puberdochter betekent voor jou als moeder dat je haar een beetje moet loslaten. En dat is niet altijd even makkelijk. Jouw kleine meisje ontdekt de wereld en zal hier ook minder leuke dingen in tegenkomen. Onthoud dat ze hier alleen maar sterker van wordt. Bescherm haar niet té veel, want de kans is groot dat ze zich dan juist meer af gaat zetten. Geef wel duidelijk aan wat de regels zijn. Tip: vraag haar wat ze van jou verwacht en aan welke informatie ze behoefte heeft. Zo voorkom je ergernissen en miscommunicatie.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279