Hoe gebruik je een tampon

Hoe gebruik je een tampon

Als je nog nooit tampons gebruikt hebt, lijkt het in het begin misschien ingewikkeld. Maar als je er wat ervaring mee hebt, breng je de tampon binnen een minuut in. Wat is het geheim? Maak je geen zorgen, ontspan je spieren en vooral: breng nooit een tampon in als je niet ongesteld bent.


Lekker in het Leven geeft je een paar handige tips om tampons eenvoudig en moeiteloos te gebruiken:

  1. Het beste moment om het inbrengen van tampons te oefenen is tijdens de zwaardere dagen van je menstruatie.
  2. Neem een gemakkelijke houding aan. Sommige vrouwen vinden het handig om te gaan zitten met de knieën uit elkaar, andere blijven liever staan en zetten één voet op het toilet of de rand van het bad. Probeer verschillende houdingen uit om te zien wat jij het prettigste vindt.
  3. Was altijd je handen voor je de verpakking opent en nadat je de tampon hebt ingebracht, ook als je de inbrenghuls gebruikt.
  4. Controleer voor je de tampon inbrengt of het touwtje goed is uitgetrokken en vrij hangt.
  5. Breng dan de tampon naar boven en licht naar achteren gericht in. Als je die richting aanhoudt, volgt de tampon de natuurlijke vorm van je vagina.
  6. Als je de tampon voelt zitten, heb je hem waarschijnlijk niet goed of niet ver genoeg ingebracht. Trek de tampon aan het touwtje naar buiten en breng een nieuwe tampon in, dit keer diep genoeg.
  7. Als je klaar bent, verpak je de gebruikte inbrenghuls in een papieren zakdoekje of wat toiletpapier en gooi je alles in de prullenbak. Bij gebruikte tampons doe je hetzelfde, in wat papier wikkelen en in de prullenbak gooien.

In de verpakking van Tampax vind je een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van tevoren te lezen, want verschillende types tampons kunnen verschillende inbrengmethodes hebben.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch recept voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Vragen over het gebruik van tampons

Vragen over het gebruik van tampons

Vragen over het gebruik van tampons

Wanneer een meisje ongesteld is en voor het eerst tampons in plaats van maandverband probeert, heeft ze waarschijnlijk heel wat vragen over hoe ze die precies moet gebruiken. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Lekker in het Leven brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Ruimte in de wasmachine

Ruimte in de wasmachine

Ruimte in de wasmachine

Wat doe je als je wasgoed niet lekker ruikt als het net uit de wasmachine komt?