Heb je ‘het gesprek’ al gehad?

Heb je ‘het gesprek’ al gehad?

Tips om je dochter zelfverzekerd door de puberteit te helpen.


Om je dochter goed voor te bereiden op haar puberteit en op de veranderingen die haar lichaam zullen ondergaan is het belangrijk om een goed gesprek met haar te hebben. Wij geven je graag enkele tips om je dochter zelfverzekerd door de puberteit te helpen.

Wees eerlijk

Scholen beginnen tegenwoordig al vroeg met seksuele voorlichting, dus zorg ervoor dat je van te voren al met je dochter gepraat hebt. Zo hoeft ze zich niet zo verlegen te voelen in de klas. Lees ook onze tips over hoe je met je dochter over puberteit kunt praten.
De snelste manier om de aandacht van een tiener te verliezen, is ze de les te lezen. Houd deze moeder-dochter gesprekken dus ongedwongen en zorg dat jullie regelmatig over dit onderwerp kunnen praten, zodat de communicatielijnen open blijven naarmate ze ouder wordt. 

Wees Voorbereid

Moeilijk te voorspellen menstruatiecyclussen maken het eerste jaar dat je dochter ongesteld is intens en ze kan best gefrustreerd raken. Misschien kun je haar voorstellen om iedere dag een inlegkruisje te dragen om gênante ongelukjes te voorkomen? Always inlegkruisjes zijn erg dun en comfortabel.
Moedig haar aan om een menstruatiekalender bij te houden of een app te gebruiken die haar cyclus registreert zodat ze weet wanneer ze de volgende kan verwachten. Misschien is ze ook geïnteresseerd in ons ‘alles-over-ongesteld-worden’ artikel.
Een van de beste manieren om haar kennis te laten maken met de verschillende soorten bescherming, is om samen naar de winkel te gaan en de opties te bekijken. Zorg ervoor dat je van te voren weet welke informatie je haar moet geven en welke producten je gaat aanraden, want ze zal zich zeker schamen als ze voor het schap met maandverband en tampons staat! 

Tampons Proberen

Je dochter wil op een gegeven moment misschien tampons gaan proberen. Zo ja, leg dan uit hoe ze deze in moet brengen, of laat haar naar ‘BeingGirl’ gaan om een how-to video te bekijken. Help haar eventuele angst voor tampons te overwinnen door er eentje te kiezen die comfort biedt en makkelijk in te brengen is, zoals Tampax Pearl tampons met plastic inbrenghuls. Ze zijn speciaal bedoeld voor de jonge vrouw en daarom ideaal voor een jong meisje als jouw dochter, de ideale keuze voor haar eerste ervaring met tampons.

Comfort Glide Vanilla Crème
Venus Comfort Glide Vanilla Crème
(2)

Schuim en scheer in 1 beweging !

Ontdek nu!

Lichaamsgeurtjes onder controle houden

Eenmaal in de puberteit, zal jouw schattige dochter misschien niet zo zoet meer ruiken. Vanaf haar negende kun je haar al laten weten dat lichaamsgeurtjes effect hebben op iedereen in haar omgeving (zelfs op jou!) en overweeg haar te laten kennismaken met deodorant. Zo heeft ze geen last van ongewenste geurtjes of zweetplekken.

Scheertips voor beginners

Al op haar tiende kan je dochter zich al bewust worden van de haartjes op haar benen. Neem wat tijd met haar in de badkamer en laat zien hoe ze in verticale bewegingen tot op haar knie kan scheren. Een washandje op de rand van het bad helpt haar voet op zijn plaats te houden waardoor ze haar evenwicht kan houden tijdens het scheren. Verwondingen vermijden is belangrijk voor een tiener, dus gebruik een scheersysteem zoals Venus Embrace waardoor scheren super eenvoudig wordt, zelfs voor beginners.

Jouw tips over 'het gesprek'

Wat zijn jouw ervaringen met een open gesprek met je dochter over de veranderingen die ze doormaakt op weg naar volwassenheid? Wij horen heel graag jouw verhalen of advies. Hierdoor kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van andere moeders en dochters.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dinied01

gemeld

ik heb mijn beide dochters al vroeg erover verteld,zodat ze niet schrikken. Ze vind de Always ultra night heel fijn ,omdat ze het altijd erg veel heefd

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279