9 Valentijns tradities wereldwijd

9 Valentijns tradities wereldwijd

Wil je je liefde graag verrassen op een unieke manier met Valentijn? Lees hier hoe andere landen Valentijn vieren en laat je inspireren.


Vergeet de rozen en de bonbons, met deze 9 tradities wereldwijd wordt je Valentijnsdag onvergetelijk.

Valentijnsdag mag dan wel oorspronkelijk uit het Westen komen, maar een reeks landen van China tot Chili hebben ieder hun eigen unieke manier om de liefde te vieren. De volgende rituelen van over de hele wereld bieden je nieuwe manieren om iemand te zeggen dat je van hem of haar houdt.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Duitsland: Mensen geven elkaar kleine cupido-achtige varkentjes die lust en geluk symboliseren. Net als grote hartvormige koekjes waar boodschappen als “Kus me” opstaan.
  2. Italië: Italianen zijn voor Valentijn geïnspireerd door het boek en de film “I Want You”. Ze hangen hangslotjes aan bruggen, hekken of lantaarnpalen en gooien de sleutel weg om hun liefde te bevestigen.
  3. Denemarken: Deense mannen sturen liefdeskaarten met rijm of een grappige noot, ondertekend in dots – één voor elke letter van de naam van de anonieme afzender – naar hun liefde. Wanneer de vrouw de anonieme afzender raadt, ontvangt ze een paasei.
  4. Colombia, Costa Rica en Mexico: Mensen wisselen “daden van waardering” uit in plaats van anonieme geschenken zoals in andere landen.
  5. Argentinië: Mensen vieren de liefde een hele week tijdens de Sweetness week in juli. Hier wisselen mensen snoep uit in ruil voor een kus.
  6. Japan: In Japan geven vrouwen chocolade aan mannelijke collega’s op 14 februari. Een maand later, op 14 maart is White Day, waar de mannen als blijk van waardering de vrouwen witte chocolade terug kunnen geven.
  7. Korea: Koreanen vieren de liefde op elke 14e van de maand. Voorbeelden zijn Kusdag in juni, Knuffeldag in december, Valentijnsdag in februari, White Day in maart en Black Day in april voor vrijgezellen.
  8. Maleisië: Vrijgezellen vrouwen in Maleisië schrijven hun telefoonnummer op een sinaasappel en gooien het in de rivier, zodat fruitleveranciers het kunnen verzamelen en doorverkopen.
  9. Zuid-Afrika: Vrouwen in Zuid-Afrika dragen de naam van hun geheime liefde op hun shirt, wat bekend staat als een oude Romeinse traditie onder soldaten.

Naast al deze tips is het natuurlijk ook leuk als je er voor je partner goed uitziet op Valentijnsdag. Ze zeggen niet voor niks, als je haar maar goed zit.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven