valentijns-dag

Handige tips om het hele jaar door Valentijn te vieren

Vaak laten we onze dierbaren alleen op dagen als Valentijn weten dat we om ze geven. Maar waarom doen we dat niet elke dag?


Het is gemakkelijk om romantisch en attent te zijn op Valentijnsdag. Maar we weten allemaal dat het veel moeilijker is om het hele jaar door romantisch en attent te zijn. Om op een creatieve en leuke manier je partner en kinderen te vertellen dat je van ze houdt, is een beetje planning nodig, maar uiteindelijk cruciaal voor het opbouwen en behouden van een langdurige en betekenisvolle relatie.

Ellen Reynolds, werkzaam bij de top universiteit van New York, vindt ook dat elke dag wat tijd doorbrengen met het gezin net zo belangrijk is als elkaar op Valentijnsdag cadeautjes geven.

Gezellig samen eten

Volgens Reynolds is samen avondeten een van de allerbelangrijkste dingen voor het gezin. “In deze tijd, waarbij we langer op kantoor werken dan zou moeten, is het cruciaal dat we wat tijd met elkaar doorbrengen tijdens de avonden”. “Het kan soms moeilijk zijn om iedereen rond dezelfde tijd om de tafel te krijgen, maar het is nou eenmaal de regel van het gezin”. “We praten over gedachten en hoe iedereen zijn dag was”.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dagelijkse woorden en kleine gebaren

Soms is het makkelijk om je dierbaren voor lief te nemen. Daarom is het altijd een goed idee om regelmatig je partner en kinderen te vertellen hoeveel je om ze geeft. Reynolds doet dit elke dag: “Het mag misschien suf klinken, maar ik denk niet dat er een dag voorbij gegaan is waarbij ik mijn man en zoon niet heb verteld dat ik van ze houdt”. Ze geeft een kus voor het slapen gaan, een knuffel voordat ze naar werk gaat of houdt simpelweg haar partners hand vast om aan te tonen dat ze om haar gezin geeft.

Betekenisvolle acties

Onderschat nooit de romantische kracht van een goede lunch. Reynolds maakt ondanks het feit dat ze een zeer veeleisende carrière heeft tijd vrij om een lunch voor haar man en haar zoon te maken. Op sommige dagen doet ze er zelfs een lief briefje bij in de lunchtrommel. “De vrienden van mijn man zijn altijd verrast als ze erachter komen dat ik zijn lunch maak. Maar de waarheid is dat ik het leuk vind om dingen voor mijn familie te doen, zoals zijn lunch klaarmaken.” “Het is een van de weinige dingen die ik elke dag voor hem kan doen.” Een vriendin van Reynolds is kunstenaar en tekent zelfs elke dag een stripfiguur op de lunchzak van haar zoon. “Het is niet heel uitgebreid, gewoon een schattige tekening van zijn favoriete stripfiguur, maar het is echt een liefdevol gebaar.”

De kunst van aandachtig luisteren

Laat zo af en toe aan je partner of kinderen weten dat je aandachtig luistert naar de dingen die voor hen belangrijk zijn. “Wanneer je moeder bent van een tienerjongen die van muziek houdt, probeer dan de dag te onthouden waarvan de tickets van zijn lievelingsband in de verkoop gaan ondanks dat je het heel druk hebt op je werk.” “Of wanneer een nieuwe heruitgave van de Beatles uitkomt, koop je die zonder na te denken voor je man omdat je weet dat hij zo’n diehard fan van de Beatles is.” Op vrije dagen kan je door kleine dingen, zoals een ontbijtje op bed, een nekmassage of door zijn favoriete scheergel te kopen al aangeven dat je om je partner geeft. Volgens Reynolds is het leven erg kostbaar en moet je bewust stilstaan bij de dierbaren die je elke dag in je leven hebt. “Met kleine gebaren, eenvoudige cadeautjes of mooie woorden kan je al je dierbaren om je heen laten weten dat je om ze geeft.”

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven