Liefde is… samen sporten

Liefde is… samen sporten

Je conditie op peil houden is goed, maar in goed gezelschap nog beter! Het is de ultieme gelegenheid om samen fijne momenten te beleven en de stress en dagelijkse beslommeringen van je af te zetten.


Hardlopen

Dit is goed voor alle spieren in je lichaam. Maar de spier die er het meeste baat bij heeft, is je hart. Hardlopen is immers een uithoudingssport die je hart en bloedvaten traint. Als je 30 tot 45 minuten per week hardloopt, krijg je strakke kuiten en mooi gevormde dijen. Ook je biceps en je buik- en borstspieren worden sterker, want in tegenstelling tot wat iedereen denkt, oefen je bij hardlopen ook je bovenlichaam, omdat je met je armen beweegt.

Wat heb je eraan als stel?
Alles hangt af van jullie niveau. Als je partner een fanatieke  hardloper is, moet je niet proberen hem bij te benen! Je kunt hem wel vragen om de eerste tien minuten samen te rennen, waarna hij er op zijn eigen tempo vandoor gaat. Voor hem is dit een soort opwarming, terwijl jij al lekker op snelheid bent en jullie toch een stukje samen sporten. Maar als hij net als jij een beginner is, kunnen jullie samen geleidelijk de inspanningen opbouwen. Als je elkaar stimuleert, gaat dit veel makkelijker. Begin met korte sessies van zo’n 15 minuten  en bouw je prestaties in de volgende weken langzaam op

Waar ga je hardlopen?
In de bossen of parken in de buurt. Het komt er vooral op aan dat je je ontspant en de dagelijkse stress van je laat afglijden.

Wat levert het je op?
Het stretchen achteraf is cruciaal! Vraag je partner om je daarbij te helpen. Om je benen te stretchen, gaat een  van beiden liggen, met één been in een hoek op de grond en het andere in de lucht gestrekt. De ander duwt op het been omhoog.

Skaten of skeeleren

Dit is goed voor je bilspieren en om je benen te ontwikkelen. Door met je benen telkens af te duwen, laat je je spieren werken, maar ook al je gewrichten. Zo krijgt reuma geen kans en bestrijd je aandoeningen die te maken hebben met een zittend beroep of andere ongewenste houdingen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat heb je eraan als stel?
Is dit de eerste keer dat jullie skates of skeelers aandoen? Dan is samen leren skaten – met vallen en opstaan – best leuk. Begin met z’n tweetjes op een recht stuk. Vraag je partner om achter je te gaan staan, met zijn handen op je heupen, zodat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Als jullie vaster op de skates staan, wordt het pas echt leuk op langere stukken, hand in hand.

Waar ga je skaten?
Op een echte skate- of skeelerbaan of op speciaal daarvoor bestemde  paden langs grote lanen, op de dijk  of in parken. En voor de echte fans is niets zo heerlijk als op zaterdagochtend op wieltjes te gaan shoppen.

Wat levert het je op?
Van de eerste aarzelende meters tot supersnelle sprints: je zult merken dat je snel vooruitgang boekt. Dit is een fijne manier om iemand beter te leren kennen en samen te genieten in de buitenlucht.

Indoorsporten

Dit is goed voor... alles! In de meeste sportscholen heb je meer dan  genoeg keuze. Kies bijvoorbeeld eens voor een sport die je nog niet kent of om oefeningen en bewegingen te leren die je in je eentje nooit zou proberen.

Wat heb je eraan als stel?
In de sportschool kies je de toestellen of lessen waar jullie klaar voor zijn. Of jullie gaan  gewoon lekker  fietsen,  roeien en  rennen op alle toestellen die tot jullie beschikking staan. Zelfs al willen jullie niet precies hetzelfde bereiken, het voordeel van een sportschool is dat het voor elk wat wils biedt. Hebben jullie al eens aan synchroonzwemmen gedacht? Het vooroordeel is dat dit iets voor dames is, maar je partner zal staan te kijken hoeveel moeite het kost!

Wat levert het je op?
Sommige sportscholen bieden voordelige kinderopvang . Zeker naar vragen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Ik sport elke week samen met mijn lieve mannetje, dat is heel gezellig. En nog goed voor je conditie. We zijn niet meer zo piep en nog lang niet oud.

  • melden

blondine

gemeld

Mijn man en ik gaan zeer binnenkort starten bij een sportclub voor 55+ en dat gaat onder begeleiding en dat vind ik wel zo prettig. i.v.m. onze rugklachten, maar we gaan wel lekker samen sporten en hopen zo wat af te vallen. Nu blijft de weegschaal stilstaan.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven