Haal de bezem door je relatie!

Haal de bezem door je relatie!

Op een gegeven moment kan je er niets meer tegen doen: de sleur. Maar is het mogelijk om te voorkomen dat je in die sleur terecht komt? En hoe voorkom je dat ergernissen je relatie verzieken? Maak van ergernissen hét middel om je persoonlijkheid en je relatie te verrijken!


Je relatie spiegelt je persoonlijkheid
Niets zo confronterend voor je eigen persoontje als een relatie. Dat lijkt natuurlijk nooit zo in het begin. Integendeel, eindelijk denken we die ander gevonden te hebben bij wie onze persoonlijkheid helemaal past. Je partner en jij geven het beste van zichzelf en in meer dan één opzicht zijn jullie op elkaar afgestemd: je denkt, voelt en doet synchroon. Perfecte harmonie. Maar zonder dat je het beseft, houdt de ander je een spiegel voor waarin je eigen persoonlijkheid behoorlijk uitvergroot wordt.

Andere persoonlijkheid: de ergernis groeit
Dat gaat zo: na een tijdje doet of zegt je partner iets waarvan jij net vindt dat je het niét doet of zegt: je zit niet voortdurend op te ruimen. Je verheft je stem niet. Je zegt geen afspraken met vrienden af. Je foetert niet in het verkeer. Enzovoort.
Jij bent opgegroeid met een stel normen en waarden, met gedachtegangen en een gedrag waarvan je hebt geleerd dat het zo hoort. Onbewust verwacht je van je partner hetzelfde: dat zijn persoonlijkheid aansluit bij hoe jij denkt, doet, voelt. Doet hij dat niet, ondanks misschien wel herhaaldelijk vragen van jou, dan begint de ergernis...

Leren van je ergernis
Het is niet je partner, maar je onderbewustzijn dat een spelletje met je speelt. Je ergert je namelijk aan die zaken die je bij jezelf niet wilt toelaten, maar waarvan je nog wel wat kunt leren. Je onderbewustzijn weet dat en heeft precies daarom die partner voor je uitgekozen! Dat betekent niet dat je je partners gedrag moet kopiëren, wel dat je onderzoekt wat jij er kunt van leren.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Twee voorbeelden:

  • Je partner ruimt niet voldoende op. Bekijk het eens als een manier om de dingen wat meer los te laten en minder bezig te zijn met controle uit te oefenen.
  • Je partner verheft zijn stem. Misschien heb jij geleerd dat je sowieso nooit boos mag zijn of àls je het al bent, dat je het zeker niet mag uiten.

Je persoonlijkheid én je relatie worden rijker
Wanneer je het onderliggende stukje kunt zien dat het gedrag van je partner stuurt en dat bij jou soms ontbreekt, kun je leren van elkaar. Je persoonlijkheid wordt er alleen maar rijker van en je relatie uiteraard ook. Kun je het niet zien, dan stapelen de ergernissen zich op en leer je niets van elkaar. Jammer, want ergernis in je relatie geeft je nu net dé kans om gratis, veilig en op je eigen tempo aan zelfontplooiing te doen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sasje1979

gemeld

Af en toe verrekte moeilijk.

  • melden
dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Dit klopt als een bus!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279