feest-van-de-liefde

Valentijnsdag ideeën - Tips en Advies

Wil je meer weten over het feest van de liefde? In dit artikel vertellen we je alles over het ontstaan van Valentijnsdag.


Valentijnsdag is niet altijd de commerciële feestdag geweest die we vandaag de dag kennen. Inmiddels is het de favoriete dag van menig bloemist of bonbonzaak, maar ook hét moment voor wat extra quality time met je partner. Dit kan gaan van een romantisch weekendje weg tot ‘gewoon’ samen op de bank een filmpje kijken. Maar, waarom vieren we eigenlijk Valentijnsdag? In dit artikel vertellen je we alles over het ontstaan van deze romantische dag.

De oorsprong van Valentijnsdag

In het oude Rome werd de dag van de liefde voor het eerst gevierd. Zij noemde dit Lupercalia en vierde dit van 13 tot 15 februari. Aan het einde van de 5de eeuw verbiedt paus Gelasius I deze in zijn ogen Heidense feesten en doopt 14 februari om to Sint-Valentijn. Valentijn is de heilige der verliefden en verloofden.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De gebruiken die wij vandaag de dag voor Valentijnsdag kennen hebben hun oorsprong in Engeland. Zo werden er kleine cadeautjes uitgewisseld en vooral de vrouwen werd enorm het hof gemaakt op 14 februari. Hierna ging het feest van de liefde de zee over naar Noord-Amerika en kwam pas weer terug in Europa na de Tweede Wereldoorlog.

Nu we weten waar Valentijnsdag vandaan komt, hoef je alleen nog de voorbereidingen te treffen voor een romantisch avondje. Was je haren met een verzorgende shampoo voor lekker ruikend haar, trek je mooiste kleding aan en zet een lekker maaltje op tafel. Succes gegarandeerd!

Hoe ga jij je Valentijn dit jaar verrassen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279