Ideeën voor een meidenavond!

Gezin
27/04/2021
Heb je zin om samen met vriendinnen iets te doen? We geven je een paar ideeën voor een geslaagde meidenavond.

Het dagelijkse leven, rennen tussen werk en kinderen, de sleur... Stop! Hoe lang is het geleden dat je een weekend met vriendinnen hebt doorgebracht? Een dag? Of zelfs een uurtje om koffie te drinken, rustig met elkaar? Kom op, je hebt echt een moment alleen voor jezelf verdiend! We geven je een paar ideeën om een avondje met vriendinnen te organiseren, een avond om eens lekker samen te ontspannen, te lachen en elkaar te steunen!

De eerste uitdaging voor een meidenavond? Het organiseren ervan!

Voordat je bij elkaar kunt komen, moet je dat wél organiseren. En als je hebt bedacht dat je echt iets speciaals wilt doen en vriendinnen bij elkaar wilt brengen die elkaar al heel lang niet hebben gezien, of zelfs het groepje van de middelbare school of de universiteit weer bij elkaar wilt brengen voor een avond, dan kan het zelfs een heel gedoe zijn om iedereen op één lijn te krijgen...

Geen paniek. We leven in de 21e eeuw: geen aantekeningen meer in schriftjes, de organisatie van je '˜ladies only' avond verloopt natuurlijk via social media! Dat is nog eens handig om oude vriendinnen terug te vinden, contact met hen op te nemen en te bekijken wanneer iedereen beschikbaar is. En dan kun je natuurlijk achteraf de foto's delen van het weerzien!

Als er ietwat budget beschikbaar is, vind je al snel goedkope tickets om voor twee dagen en een nacht een Europese stad te bezoeken (Lissabon, Porto, Helsinki, Madrid...) Maar ook al heb je maar één avond om samen met vriendinnen door te brengen, en zelfs zonder budget om naar het buitenland te gaan, haal dan toch alles eruit wat erin zit. Als jullie allemaal de datum hebben geblokkeerd in jullie agenda's dan is de grootste hindernis al genomen. De rest is, zoals altijd wordt gezegd, ˜alleen maar leuk'...

Een avond met de meiden, de avontuurlijke versie!

Zijn jullie allemaal vrij? Zijn de kinderen bij vrienden of andere vertrouwde mensen? De 100% ladies night is een feit! Nu kunnen jullie...

  • Gaan zingen in een karaokebar, helemaal uit je dak gaan op de hits waar jullie altijd samen naar luisterden.
  • Een tochtje door de stad maken, en '˜toeristje spelen': huur een rijtuig, maak een tochtje met een rondvaartboot, of probeer je eens voort te bewegen op een Segway of stelten! In alle grote steden in Nederland vind je heel gemakkelijk originele transportmiddelen om de straten eens vanuit een heel ander gezichtspunt te bekijken.
  • Reserveer een speciale plek of een evenement: dansles, beeldhouwworkshop of improvisatiecursus - een uitstekende manier om dingen samen te doen en alle remmingen aan de kant te zetten voor een gedenkwaardige meidenavond.
  • Organiseer een make-upsessie met een professional of loop binnen bij DE kapper die jullie allemaal een brushing met sterallures geeft... Je voelt je de rest van de avond onweerstaanbaar, en dat alleen maar voor jou!
  • Of pak een filmpje en ga daarna lekker uit eten om elkaar tot sluitingstijd al jullie verhalen te vertellen!

Een avond met de meiden... de rustige versie!

Als je het juist zat bent om de hele week te rennen, kun je natuurlijk ook afspreken bij een van jullie voor een rustige ladies night. Ook dan is het mogelijk om op talrijke manieren de druk van de ketel te halen en tijd te nemen om te ontspannen!

Voor een rustige avond met vriendinnen? Idee 1. Leg dvd's klaar om een van de klassiekers van jullie groepje te bekijken, een film waar jullie vroeger gek op waren en die nu echt niet meer kan... Maar waarvan jullie alle teksten uit je hoofd kennen.

Voor een rustige avond met vriendinnen? Idee 2. Kies voor het thema ‘spa aan huis' en profiteer van de aanwezigheid van al deze elegante en zelfverzekerde vrouwen (ja, daar hoor jij ook bij), om schoonheidstips uit te wisselen: hoe steek je je haar op; hoe voorkom je vet haar...

Profiteer ervan om te vragen wat het geheim is van die vriendin die altijd zo goed op foto's staat; ontfutsel de tip van de vriendin bij wie de mascara nooit uitloopt; geef je recept van detox soep in ruil voor de tips om je huid in topvorm te houden van de vriendin die er altijd zo stralend uitziet.

Kortom, organiseer een vriendinnenverwenavondje om al jullie knowhow met elkaar te delen. Je brengt niet alleen een aangename avond samen door, maar je leert ook nog eens hoe je nog beter tot je recht komt en hoe je nog beter voor jezelf kunt zorgen!

Voor een rustige avond met vriendinnen? Idee 3. Plan een smulavond. En als het voor jullie allemaal ontspannend is om te koken, dan wordt het thema van de avond toch het voorbereiden van het eten? Organiseer een workshopje om een uitgebreid aperitief te maken met elkaar, met bijvoorbeeld:

Iedereen moet natuurlijk meehelpen om de keuken weer schoon te maken, op een meidenavond zijn we solidair tot het eind! En het is ook zo gebeurd met een goed schoonmaakproduct...

En wat vind jij leuk om te doen op een meidenavond?