16 originele ideeën voor het vieren van Valentijnsdag

Gezin
27/04/2021
Valentijn is niet alleen een gelegenheid om mooie kaartjes te sturen. Het is ook het ideale moment om te laten zien dat je van ze houdt!

Valentijnsdag is niet alleen de gelegenheid om mooie kaartjes of rozenboeketten te sturen. Het is ook het gedroomde moment om je naasten te zeggen dat je van ze houdt! Dit zijn enkele originele ideeën om je geliefden met Valentijn te verrassen.

Originele ideeën voor Valentijnsdag

 1. Sta als eerste op en leg je Valentijnskaartje op de overloop om iedereen te laten geloven dat een engel hem daar heeft laten vallen.
 2. Laat een bad vollopen met warm water en strooi er wat gekleurd en lekker geurend badzout in om je partner of kinderen prettig te verrassen.
 3. Trek je mooiste kleren aan. Dat brengt je in een goed humeur en maakt het makkelijk om de hele dag lang op innemend manier om te gaan met de mensen om je heen.
 4. Versier het huis voor deze gelegenheid. Je zou de kerstkransen opnieuw kunnen gebruiken om samen met de kinderen een nieuwe versiering voor Valentijnsdag te maken: haal er karton en zijdepapier bij.
 5. Keer je handtas binnenstebuiten en schenk alle geldstukken die eruit vallen aan een vereniging die jij een warm hart toedraagt.
 6. Pluk bloemen uit je tuin en maak er een mooi boeket van of koop een boeket en geef elke ouder die je aan de schoolpoort tegenkomt een bloem.
 7. Doe meer dan alleen maar groeten: geef mensen een zoentje en toon werkelijk interesse voor wie ze zijn.
 8. Stuur vandaag een sms-bericht met een liefdesverklaring naar je partner (en naar je andere familieleden, waarom niet!). Niets is prettiger dan te weten dat iemand aan je denkt.
 9. Bel je ouders en haal samen leuke herinneringen op.
 10. Bereid samen met de kinderen een maaltijd voor Valentijnsdag: zoete kaneelbroodjes in hartvorm voor het ontbijt of een volledig roze menu voor het avondeten … Laat je verbeelding de vrije loop! Om de keuken achteraf schoon te maken kun je rekenen op de doekjes van Mr. Proper.
 11. Stuur je partner een foto van jullie eerste ontmoeting, of je kinderen een souvenir aan hun jeugd, met een liefdevol berichtje erbij, voordat ze die avond thuiskomen.
 12. Nodig je vrienden uit voor het aperitief. Maak kleurige cocktails (met of zonder alcohol) en wissel al jullie hartsgeheimen uit … Schaterlachen gegarandeerd!
 13. Maak van het avondbad voor de kinderen een prettig moment: zet muziek aan en zing samen liedjes terwijl jullie het badwater lekker laten schuimen …
 14. Verzamel het hele gezin op de bank en bekijk samen oude fotoalbums, lekker knus tegen elkaar aangeleund. Je kunt ook de video's van jullie laatste vakanties projecteren op de muur van de woonkamer.
 15. Maak een playlist, dim het licht en nodig je echtgenoot uit voor een dansje. En de kinderen? Die dansen gewoon mee!
 16. Leg een foto als souvenir op het hoofdkussen van je partner of de kinderen om ze een prettige nacht toe te wensen.

En jij, wat zijn jouw ideeën voor een weer net iets andere Valentijnsdag?