Valentijnsdag met je gezin

Gezin
27/04/2021
Zin in een speciaal avondje met al degenen van wie je houdt? Voor een prettige Valentijnsdag hoef je niet met z’n tweeën te zijn: nodig iedereen van wie je houdt uit!

Februari is de maand van de kloppende hartjes, van intieme dinertjes en kleine attenties... Maar als je kinderen hebt, weet je vast en zeker dat het wat moeilijker is geworden om tijd te vinden voor jou en je geliefde dan in de tijd dat jullie nog maar met z'n tweetjes waren. Waarom zou je dan niet voor het gemak een Valentijnsdag in gezinsverband doorbrengen?

Dit zijn enkele ideetjes om het feest van de liefde met het hele gezin te vieren!

Valentijnsdag met het hele gezin

Organiseer een familie-etentje voor Valentijnsdag. Haal inspiratie uit onze roze recepten om niet uit de toon te vallen. En waarom niet een brunch of een ontbijt? Als een van de ouders graag lang uitslaapt (en daar maar zelden de kans voor krijgt), is het een extra verrassing om alles in het geheim met de kinderen voor te bereiden en een ontbijt op bed te serveren! Geen paniek, voor het verwijderen van eventuele jamvlekken op de lakens, heb je gelukkig Ariel!

Samen koken is altijd een gezellig moment van gedeelde vreugde! Dat moment kun je creëren door samen een lekker dessert klaar te maken, zoals bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte choco-hazelnootpasta. Houden van ... dat is ook het meegeven van smaak en kennis, en je leert een heleboel wanneer je je gezinsleden ziet koken!

Kleine attenties om je liefde te verklaren op Valentijnsdag

Een romantisch avondje ... in een gezinsversie? Dat kan bijvoorbeeld door lekker lang met elkaar op de bank te liggen, terwijl je samen naar een film kijkt waar zowel de groten als de kleintjes plezier aan beleven! Een leuke animatiefilm (zoals The Jungle Book, die grote klassieker) of een western ... Want is ‘houden van' niet ook samen in dezelfde richting kijken?

De liefde doorgeven aan anderen om je heen: laat de stamboom zien ! Een gezamenlijk telefoontje aan grootouders of een bezoekje met het hele gezin aan ooms en tantes, dat is voor iedereen hartverwarmend in deze koude februarimaand. En als je ver van je familieleden woont, stuur ze dan een mooi valentijnskaartje.

Liefde is ... aan anderen denken

Zijn sommige vrienden een beetje verdrietig omdat ze Valentijnsdag alleen doorbrengen? Sommige mensen hebben hun geliefde verloren of zijn gescheiden. Die voelen zich soms een beetje buitengesloten, vooral in deze periode wanneer de reclameaffiches hen met hun neus op hun eenzaamheid drukken! Waarom ga je niet een 'Feest van de Liefde' organiseren in plaats van een feest voor geliefden door je huis en gezin open te stellen voor iedereen die in jouw leven van belang is?

Profiteer ervan om met de kinderen te praten. Liefde, wat is dat voor hen? Zij hebben daar ongetwijfeld vragen over! Moet je de mensen van wie je houdt alles vergeven? Hoe worden mama's en papa's verliefd op elkaar? Uiteindelijk praten we toch niet zo vaak over de liefde, terwijl het toch de liefde is waarom het draait in de wereld!

En wat zou jij op het programma zetten voor een Valentijnsdag met het hele gezin?