Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Tips om het bureau van de kinderen op te ruimen

tips-om-het-bureau-van-de-kinderen-op-te-ruimen
0
Het bureau van de kinderen zou je altijd schoon en opgeruimd willen zien, zodat ze alle projecten voor dit jaar met de nodige motivatie tot een goede einde kunnen brengen. Dit zijn onze tips!

Een goed opgeruimd bureau is: een overzichtelijk werkblad met een minimum aan afleidingen voor een hogere productiviteit. Want naschoolse activiteiten, dat is prima, maar efficiënt zijn bij het maken van huiswerk, dat is nog beter! Dus, hoe ga je te werk om deze tips toe te passen op het bureautje waar de kinderen aan zitten te werken? Zodra je het bureau goed hebt uitgekozen, zijn dit tips om het bureau optimaal te organiseren voor je kind… en die gelden ook voor volwassenen!

Het bureau van de kinderen opruimen en organiseren: tips

Eengoed opgeruimd bureau ziet er niet alleen beter georganiseerd en efficiënter uit, het is dat ook werkelijk, want het zal je kind aansporen zijn huiswerk te maken en zich te concentreren. Waar het om gaat is dat je vermijd dat de blik naar allerlei afleidingen afdwaalt! Een geconcentreerd kind zal ook beter zitten – en dat is goed voor zijn of haar rug!

Opgeruimd bureau? Een lijstje met adviezen!

  • Verzamel dozen (schoendozen zijn uitermate geschikt) om er schoolmateriaal en accessoires in op te bergen. Je kunt ook kommetjes of conservendozen gebruiken (maar let erop dat je eerst de randen onscherp maakt): het is de bedoeling dat er niets los op het bureau blijft liggen.
  • Kies neutraal schoolgerei: wit papier zonder tekening of bedrukking, nietjesmachine, trombones, post-its, kladpapier…
  • Hang een bord van kurk aan de muur, pal voor het bureau, om er takenlijstjes op te prikken, of papieren die bewaard moeten worden.
  • Zorg dat er ook een prullenmand bij het bureau staat, zodat het werkvlak goed geordend blijft.
  • En zorg ook voor ontsmettende wipes om inkt van de vingertjes te halen, en een goed gedoseerd schoonmaakproduct voor wanneer het nodig is.
  • Hang een of twee boekrekken op en moedig je kind aan om zelf af en toe de rekken af te stoffen en schoon te maken: het is tenslotte toch zijn of haar bureau!
  • Moedig je kind aan versleten schoolgerei weg te gooien of te recyclen, zodat het niets nodeloos bijhoudt of zich aan oude rommel gaat hechten!

En jij, wat zijn jouw tips voor een goede organisatie van het bureau van je kinderen… en je eigen bureau?

 

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies