Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Je kind verveelt zich ... wat doe je?

je-kind-verveelt-zich-wat-doe-je
0
“Mama, ik verveel me …” En als je nu eens niet een voor de hand liggende bezigheid zou vinden voor je kinderen? Leer ze zich te vervelen.

Als je kinderen zich vervelen is het altijd een lastige opgave om leuke activiteiten voor hen te bedenken. Maar daar hoef je geen slapeloze nachten voor te hebben! Verveling heeft immers nog nooit iemand geschaad, het is zelfs uitstekend voor de ontwikkeling van kinderen.

Laat de kinderen zich vervelen … om creativiteit aan te kweken

Onderzoek heeft aangetoond dat verveling goed is voor de creatieve ontwikkeling van kinderen. Dromerij ligt aan de bron van ondernemingsgeest. Het is dus niet nodig om je kinderen continu bezig te houden. In tegendeel: als ze zich aan hun verveling mogen overgeven, krijgen ze juist ruimte om na te denken en zelf een afleiding te vinden.

Heb je jonge kinderen? Als ze nog niet volledig autonoom zijn, installeer ze dan in de woonkamer met waterverf, viltstiften, plakkertjes en ander knutselmateriaal. Geef ze dus alles wat ze nodig hebben om kunstwerkjes te maken, maar geen welomlijnde opdracht. Kijk even naar dit DIY monster dat ze volgens hun eigen ingevingen tot in het oneindige kunnen personaliseren! Je zult zien dat hun creativiteit vanzelf zal komen opborrelen! En maak je niet druk als ze vlekken maken: een wasbeurt in de machine met Pods 3en1 en al hun kleertjes zijn weer vlekkeloos schoon!

Laat de kinderen zich vervelen … om hun innerlijk leven te ontwikkelen

Momenten van verveling zijn ook gelegenheden voor kinderen om zich te ontspannen (turbulente speelvogels inbegrepen). Dus, als ze erover klagen niets te doen te hebben, stel ze dan voor even te gaan zitten om erover na te denken. Of liever … dat ze hun hoofd eens helemaal leegmaken en diep ademhalen. Niets is beter voor zowel hun geestelijke als lichamelijke ontwikkeling!

Laat de kinderen zich vervelen … om ze onafhankelijk te laten worden

Als ouder ben je geneigd te denken dat het je taak is je kroost constant bezig te houden. Toch niet, hoor! Het is niet de opdracht van ouders om hun kinderen de hele dag door te vermaken, maar eerder om ze te begeleiden bij de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en aanpassingsvermogen. Door ze over te laten aan hun momenten van verveling, stel je ze voor de uitdaging zelf een bezigheid te vinden … iets wat ze ook zullen moeten doen wanneer ze eenmaal volwassen zijn. Zo geef je ze dus een vermogen waar ze voor de rest van hun leven iets aan zullen hebben!

En jij, wat doe jij wanneer je kind zich verveelt?

 

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies