Customiseer je gympjes!

Gezin
30/11/2018
Wil je originele gympies voor het nieuwe schooljaar? Dit is een kleine tutorial voor gecustomiseerde sneakers die steelse blikken zullen oogsten!

Het begin van een nieuw schooljaar is niet altijd even leuk en makkelijk voor de kinderen. Want dan begint weer het huiswerk maken, het nakomen van afspraken. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om deze intense periode voor hen wat draaglijker te maken. Zoals het customiseren van hun gympjes: daar worden ze vast weer vrolijk van. Met persoonlijk gemaakte schoenen zullen ze zin krijgen om weer naar de klas gaan! Dit is een makkelijk toe te passen techniek – en niet duur – om de sneakers van je kinderen in enkele eenvoudige stappen een geinige toets te geven.

Customiseren van de gympjes van de kinderen: dit heb je nodig:

Het idee is dat je vormpjes maakt van schuimpapier, die je op de sneakers kunt bevestigen met kleine stukjes Velcro: gaaf om gewone witte sneakers op te fleuren en een tweede leven te geven! Dit materiaal heb je nodig voor het customiseren van gympjes:

 • Schuimpapier dat je kunt kopen in een hobbywinkel. Kies een dik vel (2 cm). Dit materiaal is tegelijk licht en sterk en ook waterbestendig als er een waslaag op zit. Je kunt het in allerlei kleuren vinden, zelfs in de vorm van pailletten!
 • Een viltstift om de vormpjes te tekenen
 • Velcrostrips
 • Gekleurde veters
 • Onuitwisbare viltstiften om motieven toe te voegen aan het schuimpapier.

Om gympjes te customiseren: stap voor stap

Begin met het afdekken van de werktafel. Houd wipes van Mr. Proper achter de hand, voor het geval dat.

Bedenk eerst welke vormpjes je op de sneakers wilt plakken. Je zou kunnen tekenen wat je kind in heeft bedacht. Denk er alleen aan dat je voldoende ruimte voorziet, waarop de motieven goed zullen blijven zitten zodra de gympjes gecustomiseerd zijn.

 • Teken de gewenste vormpjes op het schuimpapier: vleugels, vlammen, hartjes… Teken de randen en knip ze met een schaar uit.
 • Zodra het eerste vormpje is uitgeknipt, kun je dat gebruiken om er een tweede precies hetzelfde uit te knippen – tenzij je voor een origineler design kiest met twee verschillende vormpjes!
 • Om ze op de gympjes te bevestigen gebruik je strookjes Velcro: plak één zijde op de vormpjes van schuimpapier en de andere zijde op de gymschoen. Plak de Velcro alleen op de buitenkant, want aan de binnenkant zullen de vormpjes niet lang blijven zitten.
 • Zodra de Velcro vastzit op de buitenranden van beide gympjes van een paar, kun je trouwens nog andere vormpjes uit het schuimpapier knippen om de gymschoenen elke dag een andere look geven!
 • De gekleurde veters zijn voor de afwerking van je gecustomiseerde gympjes. Je zou beide gymschoenen zelfs een veter in andere kleur kunnen geven. Dat is trouwens een uitstekende manier om de kleintjes te leren hun linker- en rechtervoet uit elkaar te houden!
 • Tot slot laat je de kinderen met onuitwisbare viltstiften de versiering van hun gecustomiseerde gympjes afwerken. Laat ze volop hun verbeelding uitleven. En mocht er een stift van tafel rollen, geen paniek, dan zal de Wondergum van Mr. Proper de schade herstellen!

En jij, heb jij je oude gympjes al eens een tweede leven gegeven?