Zorg goed voor jezelf wanneer je borstvoeding geeft

Zorg goed voor jezelf wanneer je borstvoeding geeft

Als je borstvoeding geeft draait jouw lijf op volle toeren. Onze tips: verwen jezelf met aanraking, aandacht en gezonde voeding.


Verwen je huid
Door na de bevalling tijd en aandacht aan je lichaam te besteden ontspan je en raak je weer vertrouwd met je lijf. Trakteer je huid na een warme douche op een portie voedende crème. Besteed extra aandacht aan je borsthuid en de huid rondom je tepels. Tip: gebruik (geurvrije) kokosolie. Dit is verzorgend en verzachtend. Ideaal bij tepelkloven!

Ontspanning, aandacht en beweging
Oxytocine is een stofje dat je lichaam aanmaakt tijdens het borstvoeden. Dit stofje zorgt er niet alleen voor dat de spiertjes rond de melkklieren in je borst samentrekken, maar ook dat je je prettig en ontspannen voelt. En het speelt een belangrijke rol bij de hechting met je kindje. Het wordt dan ook wel het ‘gelukshormoon’ of ‘knuffelhormoon’ genoemd. Wist je dat je, ook als je niet voedt, het oxytocineniveau in je lijf kunt verhogen door:

  • Aanraking: een lekkere massage of knuffelpartij
  • Kippenvel: door mooie muziek of een hoofdmassage
  • Beweging: doordat je spieren over je botten wrijven, wordt er oxytocine aangemaakt
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Goede voeding
Heb je meer honger dan normaal? Niet zo vreemd. Jouw lichaam is de hele dag druk bezig met het aanmaken van moedermelk. Probeer gezond en gevarieerd te blijven eten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby. Eet voeding die rijk is aan meervoudige onverzadigde vetzuren, zoals vette vis, noten, pinda’s, olie en margarine.

Eén ding is duidelijk, als je borstvoeding geeft, kun je wel wat hulp gebruiken om de vermoeidheid te verminderen, bijvoorbeeld met vitamine B2. Tip: VIBOVIT Borstvoeding bevat vitamine B2 en andere essentiele vitaminen en mineralen voor borstvoedende moeders én hun kind, met een uniek duopack dat ook Omega-3 capsules bevat.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Danielle79

Danielle79

gemeld

kokos olie is goed niet alleen voor de tepels maar ook goed voor je haar als het is heel droog.

  • melden
ooievaar

ooievaar

gemeld

Leuke tips voor kraamvrouwen. (ik ben zelf kraamverzorgster) Er zijn vast veel mensen die dit niet weten maar hier wel mee uit de voeten kunnen! De kokos olie voor het voeden met een zachte doek wel even af vegen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven