Zo vier je Sinterklaas zonder stress

Zo vier je Sinterklaas zonder stress

De maand december brengt enorm veel drukte en spanning met zich mee voor kinderen én ouders. Daarom geeft Lekker in het leven je tips om met het hele gezin stressvrij te genieten van al dat moois.


Begin op tijd

Je kunt er niet omheen: een feest voorbereiden kost tijd. Een planning en lijstjes maken dus! Bewaar je planning ook voor volgend jaar. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Spreid je inkopen, begin tijdig. Bekijk wat je online kunt bestellen en kunt laten thuisbezorgen. Afgelopen met snel-snel en op het laatste moment!

Vul zélf je sinterklaasfeest in

Jij bepaalt als ouder in hoeverre je je laat meeslepen door de druk van reclame, je kinderen, familie en andere ouders … Wat als vriendjes vaker hun schoen mogen zetten? Wees creatief! Vertel je kind dat de Sint voor iedereen evenveel brengt. Als er extra’s zijn, dan hebben de ouders die betaald … Grotere kinderen kun je wel uitleggen wat jouw waarden en principes zijn.

Maak samen een verlanglijstje

Vertel je kind meteen dat de Sint niet alles van het lijstje kan en zal geven. Bedenk samen wat je kind écht graag wil hebben en maak samen een mooi verlanglijstje of download dit leuke exemplaar! Sinterklaas heeft ook een postadres: Sinterklaashof, Postbus 368, 5670 AJ Nuenen. Je kind krijgt een brief terug!

Zorg voor structuur

Structuur geeft kinderen rust. Hou je vaste routines zoveel mogelijk aan. Op tijd naar bed dus. Ook een aftelkalender met de belangrijkste activiteiten in december kan wonderen doen. Bepaal vooraf hoe vaak je kinderen hun schoen mogen zetten.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wees mild

In de drukke decembermaand hebben veel kinderen een kort lontje of zijn ze tegendraads. Denk eraan dat je kinderen een spiegel zijn van jezelf. Kun je zelf niet veel hebben op dit moment? Dan is het niet vreemd dat je kind zich net zo gedraagt …  Wat wél helpt is je kind begrip tonen: al die spanning wordt soms wat teveel, ook voor jou.

Maak het nét spannend genoeg

Als ouder maak je Sinterklaas zo spannend als je zelf wil. Hou daarbij rekening met de grenzen van je kinderen. Zijn ze bang van Piet die door de schoorsteen komt? Zet de schoenen dan gewoon buiten voor de deur. Leg wél de nadruk op gezelligheid, samenzijn, liedjes zingen en plezier maken, want daar gaat Sinterklaas tenslotte ook om. Wordt je kind bang of stelt het veel vragen? Dan is dat misschien het moment om te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat.

Beperk de prikkels

Je kunt er niet omheen: Sinterklaas is een hoogtijdag, ook commercieel. Als ouders moet je dan stevig in je schoenen staan. Je kind duidelijk maken dat het echt niet alles kan hebben wat het ziet is nog niet zo eenvoudig. Maar maak het jezelf ook niet te moeilijk. Wil je je kind weghouden van al die speelgoedreclame? Zet dan eens vaker een dvd aan. En kies voor een reclamewerende sticker op je brievenbus. Dat scheelt stapels reclamefolders en zeurende kinderen!

En jij, hoe vier jij Sinterklaas zonder stress?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279