Koken voor je baby

Koken voor je baby

Koken voor je baby is hartstikke leuk. Maar wat vinden baby’s (en peuters) nou lekker en met welke voeding kun je het beste beginnen? Ontdek het met Lekker in het Leven!


De eerste hapjes

De eerste hapjes eten voor je baby zijn spannend, maar ook voor papa en mama! Blijft het hapje binnen of komt het er meteen weer uit? Het is een kwestie van 'proeven en proberen' en je baby de kans geven om te wennen aan een nieuwe smaak en textuur. Vaste voeding en stukjes in je mond is natuurlijk heel wat anders dan die warme (zoetige) melk!

Baby's houden van zoet

Omdat baby's van zoet houden (ze zijn natuurlijk gewend aan zoete warme melk) is het wel zo praktisch om met zoetige babyvoeding te beginnen. Geen toegevoegde suikers, maar prakjes van zoete groenten en vruchten zoals wortel, avocado, pompoen, peer, banaan en abrikozen. Pureer de groenten en fruit tot een zacht en mild hapje. Maak zelf de lekkerste babystamppotjes: meng de vruchten en groenten met aardappel(puree).

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Peuters en verborgen groente

Veel peuters (kindjes tussen één en drie jaar) geven de voorkeur aan gepureerd eten. En sommige kleintjes willen echt geen groenten eten. Je kunt groente wel in het eten 'verstoppen', zonder dat jouw peuter het in de gaten heeft! Bijvoorbeeld zoals in het recept Pasta Bolognese met verborgen groente het geval is. Van ijsjes worden alle kinderen blij. Verras jouw kleintje eens met een zelfgemaakt kiwi waterijsje!

Staafmixer

Een staafmixer is echt een 'must have' voor het maken van babyvoeding. Want baby's houden niet van klontjes en stukjes. Met een staafmixer pureer je aardappels, groente en fruit tot smeuïge prakjes met een fijne structuur. Tip: bevries extra voorraad in een ijsklontjeshouder. Zo kun je gemakkelijk kleine en grote porties van je zelfgemaakte babyvoeding pakken!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Recha

Recha

gemeld

Elk kind is anders. Gewoon zelf kijken waar jij en je kleine zich het beste in kunnen vinden.

  • melden
Mamlika

Mamlika

gemeld

Een staafmixer is inderdaad heel erg handig bij de eerste hapjes. Maar banaan verstopt een baby meestal! Beter een ander soort fruit nemen.

  • melden
dirksmama

dirksmama

gemeld

Pureren hoeft niet voor een baby hoor! Mijn kinderen gruwden van prut, maar aten vrolijk en enthousiast zachtgekookte stukken groente, zoals peen, broccoli en pompoen, zo uit de hand! Dus, hou die staafmixer lekker om klontjes uit je pannenkoekenbeslag te halen. Kind hoeft niet perse prut te krijgen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279