Je baby in bad: zo wordt het leuk!

Je baby in bad: zo wordt het leuk!

De ene baby voelt zich als een vis in het water, de andere begint in bad meteen te brullen. Hoe zorg je ervoor dat het dagelijks badje een prettig ritueel wordt? Lekker in het Leven vroeg een aantal ouders hoe zij het aanpakken.


Je baby in bad: zo wordt het leuk!

Badderen wordt leuker als je er de tijd voor kunt nemen. Probeer je kindje altijd op hetzelfde tijdstip in bad te doen, dan maak je er een vertrouwd ritueel van. Zorg dat de badkamer lekker warm is, leg alles wat je nodig hebt klaar en vul het badje alvast, zodat je baby er meteen in kan… Komen er toch tranen? Hieronder een paar trucs van jonge ouders.

Esther: niet inzepen!

“Wat de pret vaak bederft, is het inzepen vooraf. Je baby krijgt het daardoor koud, en begint meteen te brullen. De oplossing? Je baby niet inzepen, maar direct in het badje leggen. Dat is ook nog eens veel beter voor zijn tere huidje.”

Peter: gun je baby de tijd

“Onze baby vindt het geweldig in bad. Maar dat werd me pas na een paar keer duidelijk: hij gaat pas echt genieten vanaf het moment dat hij beseft dat hij kan drijven en bewegen in het water, uiteraard met mijn hand onder zijn hoofdje! Mijn tip: gun je baby de tijd om zich goed te voelen in het water.”

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Jacqueline: probeer een Tummy Tub

“Pietertje vond het bad maar niks. Bij een vriendin heb ik Pietertje in de Tummy Tub gedaan. Dat is een hoog, doorschijnend badje met een brede rand waarin je kind rechtop zit. Een succes! Ik heb meteen zo’n tub gekocht. Omdat Pieter recht zit, kan hij alles in de gaten houden. En in die tub neemt Pieter vanzelf een foetushouding aan, dat voelt natuurlijk vertrouwd.”

Dorine: een washandje op het buikje

“Als je baby huilt in het water, kan het helpen om een warm, nat washandje op het buikje en de borstkas te leggen. Mijn baby wordt meteen stil en geniet dan volop. Blijkbaar hebben sommige baby’s iets nodig dat hen als het ware beschermt in bad. Dan voelen ze zich veiliger.”

Saskia: geen badschuim


“Lisa, de baby van mijn schoonzus, huilde altijd in bad. Onze kinderen hebben dat nooit gedaan. Toen Lisa bij ons logeerde heb ik haar in bad gedaan zoals ik dat met mijn eigen kinderen gewend was: met alleen wat badmelk in het water. Wat denk je? Geen traan. Ik denk dat Lisa een beetje bang was van het schuim. Ze is in elk geval met huilen gestopt sinds mijn schoonzus geen badschuim meer gebruikt.”

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ik heb gelukkig geen problemen met mijn kinderen in bad doen, ze gaan allebij vanaf het begin graag in bad, mijn oudste zit het liefste in bad terwijl mijn jongste het heerlijk vind om te douchen, veel praten en lachen naar je kindje helpt, als je als ouder heel relax der mee om gaat zal je kindje snel door hebben dat het heerlijk is om lekker te spetteren

  • melden
lola m

lola m

gemeld

Onze zoon ging vanaf het eerste moment met plezier in bad. Hij is nu ook totaal niet bang voor water. Hij gaat mee onder de douche en vindt het geen probleem als de straal op zo'n hoofd staat. Hij vindt het gewoon lekker. Lekker spetteren. Hem in bad doen idd gewoon genieten. Heerlijk

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske