Hoe organiseer je het einde van het schooljaar?

Hoe organiseer je het einde van het schooljaar?

Wil het einde van het schooljaar in een serene sfeer aanpakken? Het schoolfeest, de voorbereidingen van het volgende schooljaar…, met deze tips krijg je het allemaal voor elkaar.


Het einde van het schooljaar betekent dat de vakantie aanbreekt… maar misschien ook een periode van stress voor de ouders! De organisatie van het traditionele schoolfeest, de voorbereidingen van het volgende schooljaar: met een paar tips als deze is het allemaal beter te organiseren, zonder stress.

Voorbereiding van het einde schooljaar

Voor de kleintjes is het traditionele schoolfeest vaak een hoogtepunt op het einde van het schooljaar. Maar het is niet altijd een feest voor de ouders om taarten te bakken, feestelijke outfits in elkaar te naaien en tijd vrij te maken om de activiteiten bij te kunnen wonen! Hoe organiseer je dus deze happening voor de kinderen?

  • Moet je een taart meebrengen? Allemaal is de keuken dan maar, het is een ideale gelegenheid voor een leuke gezinsactiviteit. Kies voor een grote klassieker die bij iedereen in de smaak valt, of durf een origineler recept aan waarvan iedereen zal opkijken! En vergeet na de baksessie niet in schoonheid te eindigen met een kleine lenteschoonmaak in de keuken…
  • Als de kinderen zich moeten verkleden, maar je geen tijd hebt om een kant en klaar kostuum te kopen of er zelf een te naaien, geen paniek! Met een beetje fantasie kun je er makkelijk een in elkaar flitsen. De kinderen vinden het gewoonlijk te gek om in de kasten te rommelen, op zoek naar een uniek kostuumpje.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Anticiperen op het volgende schooljaar

Tja, om stress te vermijden bij het begin van het volgende schooljaar is het nog het beste om goed georganiseerd te zijn vanaf de afloop van dit schooljaar. Met deze tips kun je beter anticiperen op het begin van het volgende schooljaar:

  • Plan nu al het artsbezoek in voor de medische attesten van de kinderen, bijvoorbeeld zodra je van de vakantie thuiskomt. Zo heb je alvast meer kans een datum te vinden die jou goed uitkomt dan wanneer je er pas op het laatste nippertje aan denkt.
  • Wanneer je de schoolspulletjes van de kinderen opbergt, kun je ervan profiteren om een lijstje op te stellen van de benodigdheden die je zult moeten gaan kopen en van degene die je kinderen nog kunnen gebruiken in het volgende schooljaar. Het einde van het schooljaar is overigens het beste moment om ze te kopen, omdat het dan veel minder druk is in de speciaalzaken. Het voordeel is dus dat je meer keuze hebt en minder stress!
  • Vraag nu al aan je kinderen welke naschoolse activiteiten ze in het volgende schooljaar willen gaan doen. Dat geeft jou meer tijd om informatie in te winnen over verenigingen, sportcentra en prijzen. Een goed idee is dat je dit met andere ouders bespreekt tijdens het schoolfeest, zodat je alvast kunt uitzoeken met wie de kinderen eventueel kunnen meerijden.

En jij, wat zijn jouw tips voor een stressloze voorbereiding van het einde van het schooljaar?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279